Waarschuwingen

Waarschuwingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A kregen de vermeende titelkandidaten de eerste waarschuwingen. Op de openingswedstrijd zaterdag jongstleden kreeg titelkandidaat Rac. Waregem in deze optiek een tik van SK Lovendegem. De Waregemse trainer Franky Dekenne zag het zeker niet graag gebeuren. Vooral omdat zijn ploeg een riante dubbele voorspong zo maar uit handen gaf.

In de eerste helft profileerde Waregem zich tot heer en meester. Het was slechts door het sublieme werk van Lovendegemse doelman Steven Van Steenbrugge dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. Of toch, want op slag van rust strafte Kristof Bettens een defensieve jeugdzonde van verdediger Wouter Pieters prompt af.

Enkele taktische verschuivingen tijdens de rust door Lovendegem-trainer Patrick Moens zorgde blijkbaar voor meer rendement. Desalniettemin wist Waregem vrij snel via Stefaan Santens te verdubbelen. Een confortabel bonus dacht de thuisploeg. ,,Verkeerd gegokt' praktiseerde Lovendegem want in het resterende halfuur namen de bezoekers kordaat het heft in handen. Het fysiek sterkere Lovendegem zette zich door. Eerst scoorde Wesley De Rudder de aansluitingstreffer waarna Kevin De Weerdt twee minuten voor tijd met de gelijkmaker Waregem een mentale opdoffer bezorgde.

St. Eloois-Winkel,een tweede kanshebber, moest bij Evergem Center de duimen leggen. Aanvankelijk creëerden de gastheren talloze doelkansen. Zo moest de Winkelse verdediging een poging van de aartsgevaarlijke Christof De Wispelaere van de lijn vegen. Uitstel van executie evenwel want op aangeven van Steven De Baere scoorde alsnog De Wispelaere. Na rust ging Evergem op zijn elan door. Twee assists van Jeroen Pieters bogen David De Storme en alweer De Wispelaere om naar een riante voorsprong. In het laatste halfuur deemsterde Evergem echter langzaam weg. Wanneer Nils Clarysse en Dominique Musseeuw tegenscoorden moest de thuisploeg snel alle hens aan dek roepen om de volle pot thuis te houden.

WIK Eine zag op de valreep winst de mist ingaan want Eernegem stelde toen gelijk. Titelgegadigde K.EG Gistel kende blijkbaar een vroege offday en dat liet een trefzeker FC Izegem met vier doelpunten niet aan zich voorbijgaan. Zwevegem haalde op een economische manier zijn eerste driepunter binnen tegen Templeuve. Dat deed ook RRC Gent-Zeehaven door WS Lauwe met het kleinste verschil puntenloos huiswaarts te sturen.

SV Oundenaarde kon bij Zottegem zijn stempel niet drukken. De drie thuistreffers waren er teveel aan want verder dan een tegendoelpunt kwamen de bezoekers niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties