Duitsers moeten ook Deisler missen

Duitsers moeten ook Deisler missen
Foto: © SC

De Duitse nationale ploeg raakt niet verlost van blessurezorgen. Kort na het afzeggen van Jens Jeremies (knieblessure) moet nu ook Sebastian Deisler verstek laten gaan voor het duel met Schotland van woensdag. De middenvelder van Bayern München liep maandag tijdens de training een spierscheur aan het rechterdijbeen op. Bovendien is ook de inzetbaarheid van Oliver Neuville (heup) en Carsten Ramelow (kuit) twijfelachtig.

Deisler lijkt dus achtervolgd te worden door blessures. 'Basti Fantasti' was zaterdag in de wedstrijd tegen Ijsland ingevallen en maakte daarmee zijn comeback voor de Mannschaft na een afwezigheid van meer dan een jaar.

De blessurelast komt op een erg slecht moment voor Duitsland, dat in een hevige strijd om de EK-kwalificatie verwikkeld is met Schotland en een verrassend Ijsland. De Duitsers staan momenteel op de tweede plaats met twaalf punten, één punt meer dan Schotland. Ijsland leidt met dertien punten, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de Duitsers en de Schotten. Winst tegen Schotland (getraind door de Duitser Berti Vogts)op woensdag zou Völler & co dus alvast zekerheid kunnen geven over barragewedstrijden. Een gelijkspel tegen Ijsland volgende maand zou dan volstaan voor groepswinst en rechtstreekse kwalificatie. Een gelijkspel of nederlaag tegen de Schotten, die hun laatste duel volgende maand tegen Litouwen afwerken, zou de Duitsers in een lastig parket kunnen brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties