Afvallers en moedelozen

Afvallers en moedelozen
Foto: © SC

De vierde speeldag in eerste nationale zorgt vooraan zeker voor afvallers, onderaan loert de moedeloosheid. Reden daartoe een rechtstreeks topduel, in de laagste regionen het bizarre Aalsterse derby.

De ,,clash'' van deze speeldag is ongetwijfeld Stand. Luik_RSC Anderlecht. De Waalse club teert nog altijd op de ervaring en trefkracht van het duo Cecile Carnol-Isabelle Ebodaghe. Wellicht kan het thuisvoordeel enig voordeel betekenen. Anderzijds wordt het voor de Brusselse ploeg een eerste zware test. Blijkbaar rendeert de transferpolitiek bij Anderlecht. In de Vurige Stede moeten de mauven bewijzen de in aanbouw zijnde titelstrijd aan te kunnen.

Revelatie Hewian Girls Lanaken krijgt met een geprikkeld Zuid West-Vlaanderen een moeilijk opdracht af te werken. Kan de Limburgse armada van trainer Janssen ook de West-Vlaamse tegenstander onder de knie houden? Zuid-Westtrainer Gunther Bomon zal op zijn beurt moeten opletten zonder kleerscheuren doorheen het Lanakense mijnenveld te laveren. Het ongeslagen R. Wezemaal speelt een Brabantse derby tegen Oud Heverlee Leuven nog altijd op zoek naar die broodnodige eerste zege. Het wordt uitermate moeilijk voor de groep van trainer Brodelet om bij de gedoodverfde titelfavoriet buit te rapen.

Dat geldt ook voor het puntenloze Microob Veltem dat gastvrouw speelt voor Eva's Kumtich. Markant detail: de Kumtichse defensie incasseerde nog geen enkel doelpunt en schiet bovendien met scherp. Kan het steriele Veltem, slechts één doelpunt op het saldo, daar verandering in brengen? Lentezon Beerse krijgt nieuwkomer Zultse op bezoek. Wil Zultse niet verder wegzinken dan moeten punten worden gesprokkeld. Het puntenloze Opex Oostende gaat het nog niet voor de wind. Een zware comtetitiestart was daarvoor aansprakelijk. Tegen Sinaai Girls wordt het weer geen sinecure om die ,,uitdagende'' nul van de tabel te vegen.

Tenslotte het derby tussen ex-kampioen VCE Aalst en ,,uittredend'' lanskampioen SK Lebeke-Aalst. Twee ,,vervlogen'' grootheden die wegens diverse redenen nauwelijks te schijn kunnen ophouden. Een klassiek eindresultaat betekent een dosis zuurstof. In het slechtste geval wordt stikstof een dreigend gevaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties