Charleroi speelt gelijk tegen Beyne

Charleroi speelt  gelijk tegen Beyne

Landskampioen Action 21 Charleroi is in een vooruitgeschoven wedstrijd van de tweede speeldag niet verder geraakt dan een 3-3 gelijkspel tegen Juventini Beyne. Vorig seizoen wist Action 21 nog al z'n competitiewedstrijden te winnen maar dat zit er dit jaar al niet meer in. De match begon nochtans goed voor de landskampioen maar de keeper van Beyne, Dandoy, liet zich niet op een foutje betrappen. Dan was het de beurt aan de thuisploeg die de score wel kon openen. Bongiovanni trapte de 1-0 tegen de netten. Charleroi was niet aangedaan door de tegentreffer en wist amper één minuut na de 1-0 de verdiende gelijkmaker te scoren via Toukouki, 1-1. De bezoekers slaagden er nog in om met voorsprong te gaan rusten dankzij een doelpunt van Medina. Na de rust ging Beyne bedrijvig op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet. Aan de overkant was het wel raak. Chabai zette de bezoekers op een geruststellende 1-3. Onder impuls van Ben Amar slaagde de thuisploeg erin om via een tienmeter de 2-3 aansluitingstreffer tegen de netten te schieten. De landskampioen stond te wankelen op z'n benen en trainer Rocardo Menezes vroeg een time-out aan. De Carolo's kregen nog wel wat kleinere kansjes maar het grootste gevaar kwam van de thuisploeg. In een slotoffensief, met Ben Amar als vliegende keeper, wist de thuisploeg alsnog de verdiende gelijkmaker via Ayaou te maken en zo een einde te maken aan de indrukwekkende zegereeks van Action 21.

Doelpunten: 13' Bongiovanni 1-0, 14' Toukouki 1-1, 17' Medina 1-2, 27' Chaïbaï 1-3, 33' 10m. Ben Amar 2-3, 40' Ayaou 3-3

Juventini Beyne: Dandoy, Trickels, Philippens, Papanicolaou, Ayaou, Ben Amar, Jourdan, Bongiovanni, Stegeman, Bousbaa, Dangleur en Hilali
Action 21 Charleroi: Cragnaz, Boukamir, Salazar, Medina, Vanderlei, Neukermans, Soares, Rosa Lima, Toukouki, Aranha, Chaibai en Rizzo