Dundee FC roept om toeschouwers

Dundee FC roept om toeschouwers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bankroete Dundee FC roept z'n fans en iedereen op die sympathie heeft voor de club, te komen kijken naar alle thuisduels van Dundee Football Club. ''We kunnen alle steun gebruiken, zowel financieel als verbaal'', zei manager Jim Duffy.

Dundee is wanhopig op zoek naar clubs die de Schotse international Gavin Rae en de Spaanse spits Novo willen afnemen. De contracten van beide sterspelers lopen af aan het einde van het seizoen. Dundee hoopt ze in januari te verkopen om zo de clubkas te spijzen. De club besloot deze spelers te behouden om een competitief elftal op de been te brengen in verhouding tot de loonkosten. De meeste andere sterspelers werden vorige dinsdag ontslagen, onder hen Fabrizio Ravanelli en Craig Burley. Lee Wilkie, een andere sterspeler en Schots international, werd ook behouden. Hij werd opgeleid bij de club en heeft nog een contract tot juni 2005. Dundee FC hoopt hem zolang mogelijk te houden omdat hij een echte clubspeler is, maar indien nodig zal de torenhoge verdediger verkocht worden.

Afgelopen zaterdag speelde Dundee FC met een onuitgegeven elftal toch nog knap 1-1 gelijk bij Livingston. De club lijkt sportief gered omdat rode lantaarn Partick Thistle te zeer afgezonderd staat. De vraag blijft echter als Dundee financieel de eindjes aan elkaar kan knopen tegen volgend seizoen.

Woensdagavond speelt Dundee thuis in de kwartfinales van de League Cup tegen Hearts of Midlothian. Voor het huidige bestuur is dit één van de belangrijkste wedstrijden in de clubgeschiedenis. Dundee hoopt via de beker opnieuw de weg naar Europa te vinden. ''Als we tot in de finale geraken en daar Celtic of Rangers treffen, zijn we zeker van Europees voetbal'', zei Duffy. ''Een overwinning woensdag tegen Hearts betekent dat we bij de laatste vier zijn, dat is al een heel eind. We roepen iedereen op om de club te steunen. Met 14.000 toeschouwers is Dens Park volledig gevuld, het zou geweldig zijn als we in de buurt van dit aantal kunnen komen. Iedereen moet goed beseffen dat dit cruciale dagen zijn in het al dan niet voortbestaan van Dundee Football Club 1893.''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties