Bayern en Bremen winnen toppers

Bayern München en Werder Bremen zijn de grote winnaars van de zestiende speeldag in de Bundesliga. Bayern klopte leider Stuttgart, terwijl Bremen de drie punten bij Leverkusen wegkaapte. Hierdoor wipt Bremen over Stuttgart naar de eerste plaats en komt Bayern naast Leverkusen op de derde stek.

In het duel tussen de twee Duitse CL-deelnemers kon Bayern net als tegen Anderlecht niet overtuigen voor eigen publiek. Opnieuw had het veel geluk nodig om de 1-0-voorsprong, nog maar eens via een doelpunt van de onvermijdelijke Roy Makaay (75'), over de tijd te brengen. Meteen de eerste nederlaag dit seizoen voor Stuttgart.

In de andere topper ging Bremen met 1-3 bij Leverkusen winnen. Ailton en Krstajic zetten Bremen net voor de rust op weg naar de overwinning. Na de uitsluiting van de Franse spelmaker Micoud (66') en de aansluitingstreffer van kapitein Nowotny (72') leek Leverkusen zich te herpakken. Maar een rode kaart voor diezelfde Nowotny vanwege een vermeende strafschopfout en de daaropvolgende penalty (omgezet door Lisztes) namen in de slotfase alle twijfels weg.

Schalke ging met 0-2 winnen op het veld van Kaiserslautern, via doelpunten in de beginfase (Asamoah, 6') en het slot (Agali, 85') van de wedstrijd. Schalke lijkt na drie opeenvolgende overwinningen opnieuw op het goede spoor. Lautern dreigt opnieuw verwikkeld te raken in een degradatiestrijd, waardoor Gerets terug mag beginnen vrezen voor zijn job. Bij Schalke speelden van Kerckhoven en Vermant de hele wedstrijd.

Hertha Berlijn kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 tegen 1860 München. In de 53e minuut klom Hertha op voorsprong nadat Costa met een kopbal zijn eigen doelman verschalkte, maar nog geen 5 minuten later kopte Benny Lauth 1860 München langszij. Ook onder de nieuwe trainer Thom blijft Hertha voorlopig dus in de degradatiezonde steken.
Bart Goor stond de volle 90 minuten op het veld.

In de overige wedstrijden speelden Keulen en Hansa Rostock 1-1 gelijk, won Hamburg met duidelijke 4-1-cijfers van Freiburg en klopte revelatie Bochum thuis Frankfurt met 1-0. Morgen trekt Dortmund nog naar Gladbach en ontvangt Wolfsburg Hannover.