Dortmund onderuit

Borussia Dortmund ging vandaag met 2-1 verliezen op het veld van Borussia Mönchengladbach. De ploeg van Matthias Sammer verliest steeds terrein op de kopgroep en telt nu al twaalf punten achterstand op leider Werder Bremen.
Gladbach kwam in de elfde minuut op voorsprong via Igor Demo, maar een minuut later maakte Jan Koller al gelijk. In de slotfase van de wedstrijd zorgde Asanin er alsnog voor dat de drie punten in Mönchengladbach bleven. Joris Van Hout speelde voor Gladbach de hele wedstrijd en pikte een kwartier voor tijd bijna zijn doelpuntje mee, maar zijn kopbal trof de paal.

In de andere zondagwedstrijd haalde Wolfsburg het thuis van Hannover. De bezoekers klommen nochtans op voorsprong dankzij een doelpunt van Daniel Stendel (14'), maar Wolfsburg kon via Fernando Baïano (29') en Martin Petrov (68') de 0-1-achterstand ombuigen in een 2-1-overwinning.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 2-1
VfL Wolfsburg - Hannover 96 2-1