Real met moeite langs Depor

Na de 1-2 zege uit tegen FC Barcelona van vorige week, heeft Real Madrid zondagavond opnieuw een lastige klus geklaard. Het sterrencollectief moest daar in het eigen Bernabéu-stadion tegen Deportivo La Coruña echter diep voor gaan. Uiteindelijk hielp Raúl Real vier minuten voor tijd aan de 2-1 zege en de koppositie in de Primera División.

Raúl deed met zijn doelpunt het glansoptreden van Walter Pandiani de das om. De spits van Deportivo stond in de 63ste minuut koud 15 seconden in het veld toen hij na een prachtige steekpass van Sergio de 1-1 achter doelman Iker Casillas schoof. Daarmee leken de stug verdedigende bezoekers loon naar werken te krijgen. Deportivo hield namelijk opmerkelijk goed stand tegen de hoogstandjes van Real. Op slag van rust capituleerden de bezoekers één maal na een dieptepass van Iván Helguera op Zinedine Zidane. De Franse middenvelder verschafte zichzelf met een briljante aanname zeeën van tijd en bediende Ronaldo op maat: 1-0.

De Madrileense sterren schitterde in de tweede helft echter minder dan in de eerste. De treffer van Pandiani kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. De frustratie moet bij Deportivo dan ook groot geweest zijn toen Raúl de wedstrijd alsnog in Madrileens voordeel besliste. De spits toonde eens te meer een van de beste ter wereld te zijn. Met een prachtige loopactie dook hij vrij op voor de goal bij een voorzet van Roberto Carlos en doelman José Molina was verslagen. In de slotfase liepen David Beckham en Lionel Scaloni nog tegen een gele kaart op. De Engelsman trapte zijn tegenstander in een duel bewust op de hakken en de Argentijn raakte vervolgens buiten zinnen. De twee kemphanen hadden voor hun gedrag beide echter rood verdiend, maar scheidsrechter Julián Rodríguez Santiago deed het af met een officiële waarschuwing.

Door de zege van Real kon Valencia maar een paar uur genieten van de koppositie. Die ploeg was Real met een 0-1 uitzege op Betis Sevilla namelijk tijdelijk voorbij gegaan. Real staat nu weer twee punten voor.