Zultse VV - Hewian Girls Lanaken 7-1

De heenwedstrijd op Lanaken zat Zultse nog fris in het geheugen (5-1). Deze keer zal deze wedstrijd voor Lanaken even blijven nazinderen.

Zultse startte agressief. Al bij de eerste kans was het raak. Joke Verlinde kon aanleggen en in de rebound was de 15-jarige Femke Debruyn attent om binnen te tikken. In de 6' zat Zultse volledig op rozen wanneer een voorzet van Joke Verlinde (17 jaar) door Jaimie De Roose wordt doorgelaten en Thea de Blaeij alleen voor het Lanakense doel komt en kan afronden. In de 15' kan de wedstrijd definitief zijn gespeeld, maar Thea de Blaeij trapt voor een vrij doel naast.

Lanaken hesterlt zich van de eerste Zultse druk en komt meer voetballend opzetten. Een vrije trap suist net naast en balverlies in de Zultse defensie wordt cash betaald (2-1).

Zultse herpakt zich met onder andere een mooie combinatie de Blaeij-Vandendorpe. de Blaeij haar strak schot wordt door doelvrouw Klerckx in hoekschop geduwd. Thea de Blaey trapte de hoekschop zelf en Jaimie De Roose kan net voor het rustsignaal binnen knikken (3-1)

In de tweede helft laat Zultse Lanaken niet meer in de match komen. Vandendorpe kan de bal recupereren en Femke Debruyn bedienen die mooi in de hoed besluit (4-1).Zultse blijft de betere ploeg en Annelies Demeijer kan haar solo met een doelpunt afronden (5-1). Aan de andere kant noteren we één wapenfeit. Celine De Weert gaat even hangen aan de tegenstander waarbij referee Staes een strafschop fluit. Doelvrouw Stevens stopt echter de strafschop in twee tijden.

In de laatste tien minuten kan Joke Verlinde, na twee assists, zelf tweemaal scoren. Twee mooie afstandsschoten waarvan één onder de lat en één mooi in de kruising plaatsen de 7-1 cijfers op het bord. Hoogstwaarschijnlijk voor Zulte een heel belangrijke winstpartij in de optiek van het behoud. (Bron:Geert Depoorter-www.dzvv.be)