Een puntje minder voor Racing Santander

Een puntje minder voor Racing Santander
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse club Racing Santander had zondag tijdens de match tegen Osasuna op korte tijd vier spelers van buiten de EU op het veld staan. Daarom werd het door de Spaanse voetbalbond gestraft. Het trok de club één punt af. De wedstrijd eindigde overigens op 0-0. In de stand verandert er weinig. Santander, dat ook een boete van 3.000 euro kreeg, staat nog altijd dertiende in de Primera División met twintig punten.

De trainer van de club, Lucas Alcaraz, bracht in de 65ste minuut de Uruguayaan Mario Regueiro op het veld. Op dat moment stonden echter al de Braziliaan Anderson Silva en de Israëliërs Omri Afek en Yossi Benayoun binnen de lijnen. Hierdoor kwam het aantal spelers van buiten de EU op vier. Alcaraz probeerde het dreigende onheil nog te herstellen door Silva naar de kant te halen, maar gedurende een minuut en 22 seconden was Santander in overtreding. Ook Alcaraz werd door de Spaanse voetbalbond bestraft voor zijn actie. De 36-jarige coach mag een maand lang niet op de bank zitten bij wedstrijden van zijn ploeg.

Santander liet het hier echter niet bij en ging in beroep tegen de uitspraak. Vice-voorzitter Miguel Angel Díaz geeft weliswaar toe dat er een fout gemaakt is, maar: 'Het heeft niemand kwaad gedaan. In de anderhalve minuut die nodig was om de fout te herstellen is niets belangrijks gebeurd.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties