Terugblik op de heenronde: Westerlo

Terugblik op de heenronde: Westerlo
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

VC Westerlo was tot enkele jaren geleden één van de smaakmakers van de hoogste afdeling. De voorbije twee seizoenen was er echter veel minder te beleven in het Kuipje. De ploeg van de Parel der Kempen zakte weg tot een grijze muis in het Belgisch voetbal. Dit jaar lijkt Westerlo weer uit te groeien tot een subtopper in België. Spektakel is er niet steeds, maar de resultaten zijn op dit ogenblik wel zeer goed bij de ploeg van Jan Ceulemans.

Realistisch voetbal is dit jaar van vele ploegen het handelsmerk geworden. Ondanks het vertrek van Carl Hoekfens en Bart Willemsen, die later noodgedwongen stopte met voetballen, boette Westel niet aan kwaliteit in. Chris Janssens kwam over van Willem II en werd meteen een belangrijke schakel in de ploeg van Ceulemans. De kopbalsterk verdediger zorgde voor meer evenwicht achterin en pikte bovendien al ver doelpunten mee, net als spits David Paas. Tosin Dosunmu trof al zes maal raak en groeide daarmee uit tot een vaste waarde bij de kleine Kempense club, waardoor ex-topschutter Toni Brogno meermaals op de bank diende plaats te nemen. Voor de kleine schwalbe-specialist is het geen gemakkelijk seizoen. Hij scoorde dan ook nog maar één keer. Wim Mennes en Jefke Delen zijn zeer belangrijk op het middenveld en de Noor groeide achterin aan de zijde van Janssens tot één van de sterkhouders uit.

De start van Westerlo was zwak te noemen. Het was tot de vijfde speeldag wachten om de eerste zege te noteren. Voordien verloor men ondermeer bij Antwerp en geraakte men thuis niet voorbij La Louvière. De wisselvalligheid zou er uit moeten bij Westerlo willen ze nog opklimmen in de rangschikking. Zo verloor men bijvoorbeeld in eigen huis van Mons. Ook in de ‘toppers’ ging Westerlo telkens met zware cijfers ten onder. Bij Club werd het 3-0, op Sclessin 4-0 en bij Anderlecht 5-1. Aan de andere kant won het wel bij Germinal Beerschot en hield het verdiend een punt thuis tegen Racing Genk. De andere toppers moeten nog wel naar het Kuipje afzakken en zoals algemeen geweten, kan het daar wel eens spoken.

Jan Ceulemans liet inmiddels weten dat hij ook volgend seizoen bij Westerlo wil blijven, waardoor de samenwerking tussen de Caje en Westerlo zal blijven verder duren. Beide partijen voelen zich daar blijkbaar goed bij en dat kan alleen maar een win-win-situatie opleveren. Benieuwd wie er nog in het Kempens zand zal bijten.

Overmorgen: AA Gent
De andere reportages treft u in het rechtermenu aan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties