Terugblik op de heenronde: AA Gent

Terugblik op de heenronde: AA Gent
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

In en om het Ottenstadion kan men niet tevreden zijn na de afgelopen heenronde. Een negende plaats is te matig voor een ploeg die zich de sterkste van Oost-Vlaanderen pleegt te noemen. Meer zelfs, Gent noemt zich lid van de G5, de grootste vijf clubs van België, maar het kon de laatste tien seizoenen wel maar driemaal in die top vijf eindigen. Dit seizoen werd Jan Olde Riekerink aan de deur gezet wegens te weinig attractief voetbal, maar gespecialiseerd invaller Herman Vermeulen krijgt de ploeg ook niet aan het draaien.

De kern van Gent leek nochtans goed versterkt. Zézéto moest het vertrek van Kaklamanos opvangen, De Brul kwam in de plaats van Cipi, Mathieu Vershuere moest opnieuw de draaischijf worden in het centrum. Dat een boegbeeld als Schepens op de keien werd gezet, was nog het meest onbegrijpelijke.

De Buffalo's hebben een zeer onregelmatig seizoen. Goede uitslagen wisselen zich af met mindere, reeksen worden niet gecreëerd. De start was goed met een overwinning bij Beveren. Eén week later volgde al de ontnuchtering toen Anderlecht bijzonder vlot kwam winnen in het Ottenstadion. Heusden-Zolder en Germinal Beerschot gingen nog voor de bijl, maar teveel gelijke spelen, waaronder eentje bij Club Brugge, zorgden ervoor dat Gent nooit voorin kwam. Die gelijke spelen zorgden voor ontevredenheid bij de supporters. Gent kon immers te weinig het spel naar zich toe halen en de tegenstander onder druk zetten. In Brugge stal men wel een punt, een week later geraakte men niet voorbij 8 spelers van Charleroi. Ook Mons en Moeskroen konden zonder te scoren een punt meegraaien in Gent. De spitsen kwamen te kort en meermaals was het terugvallen op Frédéric Herpoel. De doelman mocht al tweemaal vertrekken, maar staat nog steeds tussen de Gentse palen en blijft de onbetwiste nummer één ondanks de jong getalenteerde Van Impe.

Het vertek van Olde Riekerink veranderde weinig. Gent groeide uit tot kampioen van de gelijke spelen, acht in totaal, en won regelmatig met zeer zuinige cijfers. Op de Bosuil was het doorlopend de betere ploeg, maar het bracht zichzelf nog in de problemen door maar één keer te scoren. Gent moet in de terugronde dan ook zijn scorend vermogen zien op te krikken om te kunnen klimmen in de rangschikking. Het is dan ook veelzeggend dat middenvelder Steven Ribus en verdediger Tjorven De Brul de vlotst scorende spelers zijn met respectievelijk 6 en 5 doelpunten. De laatste weken staat Mrdakovic in de spits. Hij is niet de snelste spits van de hoogste afdeling, maar scoort wel vlot (vier keer tot nog toe).

Gent moet na nieuwjaar een deel van zijn gelijke spelen weten om te zetten in zeges door attractiever voetbal te brengen en efficiënter te zijn voor doel.

Morgen: Germinal Beerschot
De andere reportages treft u in het rechtermenu aan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties