Real Madrid onderuit bij Sociedad

Real Madrid onderuit bij Sociedad
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Sociedad heeft een belangrijke zege op Real Madrid geboekt. De Basken, vorig seizoen nog verrassend tweede achter de Koninklijke in de Primera División, wonnen voor eigen publiek met 1-0 door een doelpunt van Valery Karpin. De Russische middenvelder kon de bal eenvoudig binnenschuiven, nadat doelman Iker Casillas een voorzet slecht verwerkte.

De keeper van het Spaanse nationale elftal stompte de bal onder dreiging van Darko Kovacevic voor de voeten van Karpin, die zijn derde competitietreffer aantekende. Raúl kreeg in het begin van de tweede helft de beste kans voor de Madrilenen, maar zijn schot werd knap gered door de Baskische doelman Alberto, die de geblesseerde Sander Westerveld al enkele weken vervangt.

Sociedad, dat vorig seizoen thuis met 4-2 won van Real Madrid, klimt door de overwinning van vandaag langzaam uit de gevarenzone in de Primera División. De ploeg van de Franse trainer Raynald Denoueix steeg van de achttiende naar veertiende plaats. Sociedad kan volgende week weer goede zaken doen, want dan komt hekkensluiter RCD Espanyol op bezoek in San Sebastian. Real Madrid verloor de koppositie aan Valencia CF, dat eerder op de avond met 0-1 won bij Albacete
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties