Newcastle wint van Fulham

Newcastle-Fulham 3-1

In St. James' Park stond een belangrijke match op het programma. Zowel thuisploeg Newcastle als de bezoekers van het Londense Fulham strijden voor de belangrijke vierde plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League.

Tijdens de rust stond het al 2-0 voor de Magpies na doelpunten van Andy O'Brien en Gary Speed. Twee keer na een hoekschop. Laurent Robert scoorde vroeg in de tweede helft een wondergoal met de achterkant van zijn schoen. Sean Davis kon nog milderen tot 3-1, maar daar bleef het bij.

Newcastle doet een goede zaak in de stand. De Magpies wippen over Liverpool en Fulham naar de vijfde plaats. Vier punten staan ze achter nummer vier Charlton. Ook Southampton, Birmingham en Bolton zijn nog niet uitgeteld voor die felbegeerde vierde plaats.