Schalke haalt Bordon van Stuttgart

Schalke haalt Bordon van Stuttgart
Foto: © SC

Schalke 04 heeft na het vastleggen van Aílton en Mladen Krstajic van Werder Bremen ook Marcelo Bordon van VfB Stuttgart aangetrokken. De Braziliaanse verdediger (28) komt sowieso medio 2005 naar Gelsenkirchen als zijn contract in Stuttgart afloopt, maar mogelijk verhuist hij al komende zomer voor drie miljoen euro naar Schalke.

Met Bordon haalt Schalke een ervaren speler in huis, die de nieuwe defensieve leider moet worden. De Braziliaan speelde in eigen land voor Botafogo en São Paulo FC en staat sinds 1999 bij Stuttgart onder contract. Met die ploeg werd hij vorig seizoen verrassend vice-kampioen.

Schalke heeft grote plannen voor komend seizoen. De Königsblauen bestaan op 4 mei honderd jaar en dat wil de club vieren door een sterk en succesvol elftal op de been te brengen. 'We zijn een team aan het bouwen dat op termijn kampioen kan worden', aldus manager Andreas Müller op de website van het Duitse voetbaltijdschrift Kicker. Schalke is dan ook nog lang niet uitgewinkeld. Op het verlanglijstje staan nog een rechtsback, een middenveldstrateeg en een spits. Jan Kromkamp van AZ is samen met de Griekse international Giorgos Seitaridis van Panathinaikos de voornaamste kandidaat voor de rechtsbackpositie. Als middenvelder is Dietmar Hamann van Liverpool in beeld en Schalke heeft voor de aanval Miroslav Klose (1. FC Kaiserslautern) en Ivan Klasnic (Werder Bremen) in gedachten.

Door de komst van al deze nieuwelingen moeten er ook spelers weg. De aflopen contracten van Victor Agali, Edi Glieder, Nico Van Kerckhoven, Kristijan Djordjevic en Sven Kmetsch worden dan ook niet verlengd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties