Severeyns imiteert Cruijff

Kappellen – TK Meldert 6-0

Cappellen overtrof op eigen speelhelft nogmaals zijn tegenstrever en Meldert werd dan ook met zware 6-0-cijfers huiswaarts gestuurd. In de eerste speelhelft konden de bezoekers de schijn nog ophouden, maar na rusten was er geen houden meer aan de Kapelse aanvalsgolven. Severeyns deed weer van zich spreken en nestelt zich op kop van de topschutterstand.

Nochtans leek het in de eerste helft helemaal niet op een gezondheidswandeling voor de thuisploeg. Meldert verdedigde stug en leek in het openingskwartier gelijke tred te kunnen houden. Doelman Meyers hielp de thuisploeg op de goede weg toen hij naast een terugspeelbal trapte. Severeyns strafte genadeloos af. Meldert probeerde iets terug te doen en kwam dicht bij de gelijkmaker maar een afstandsschot van Camilleri strandde op de lat.

Na rust was het snel afgelopen met de bezoekers. Meeusen schilderde eerst een voorzet op het hoofd van de inlopende Van Puijm en haalde nadien zelf snoeihard uit: 3-0. Op het uur werd Ocak gehaakt in de zestien en de bal ging op de stip. Kortland tikte de bal een metertje opzij en Severeyns trapte de bal eenvoudig voorbij de verbouwereerde Meyers. Meteen het veertiende competitiedoelpunt voor de Cisse. Cappellen nam wat gas terug, maar in de slotfase liep het verder uit via doelpunten van Ocak en de ingevallen Schoenmaekers. Meteen de tweede zege op rij onder de nieuwe voorzitter Alex Roelandts die Nicole Van Riel opvolgde. Cappellen komt zo op kop van het periodekampioenschap, maar heeft in de slotwedstrijd bij leider Turnhout wel een zege nodig om zekerheid te verkrijgen over de eindronde.