G5 wil hervorming nationaal voetbal

G5 wil hervorming nationaal voetbal
Foto: © SC

De G5 (Anderlecht, Standard, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent), vanaf heden 'Pro-ject', zal komende vrijdag een nieuw voorstel doen bij de Profliga doen. De idee is om heel de structuur van het nationale voetbal om te vormen. De eerste klasse met 18 ploegen blijft behouden. Er zal wel maar één ploeg per jaar degraderen. Tweede klasse zal omgevormd worden tot 4 reeksen. Uit deze 4 reeksen zal er jaarlijks maar 1 ploeg naar de 'elite' stijgen. In derde klasse komen er 4 reeksen in plaats van 2. In deze reeksen zullen ook de reserveploegen van eerste klasse aantreden.

Alvorens dit voorstel er door komt zal tweederde van de 18 profclubs zich hier akkoord mee moeten verklaren. Achteraf wordt het plan nog bestudeerd door de nationale studiecommissie en moet het ook nog het fiat van de Algemene Vergadering krijgen.

Alvorens de hervormingen voor te stellen op de vergadering van de Profliga wil de G5 een nieuwe voorzitter aanstellen. Michel Verschueren en Alain Courtois zijn de grootste kandidaten voor deze functie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties