Mudingayi dankt bondscoach

Mudingayi dankt bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gaby Mudingayi verruilt AA Gent dus voor de Italiaanse tweedeklasser Torino en dat tot 2007. Vandaag legt hij medische tests af in Italië. Johan Walem, die er zijn ploegmaat wordt, zal er hem werwelkomen.

De transfer van Mudingayi, waar zo'n 300.000 euro mee gemoeid is, mag toch een verrassing heten. De 22-jarige middenvelder wist voor de winterstop geen basisplaats te veroveren bij AA Gent. ''Ik heb deze transfer vooral te danken aan een goede match een jaar geleden met de nationale beloften tegen de Azzurri'', weet de Congolese Belg in Het Nieuwsblad. ''En natuurlijk ook aan bondscoach Aimé Anthuenis. De interland tegen Polen, mijn enige cap totnogtoe, heeft voor heel wat internationale belangstelling gezorgd.''

Waarom hij niet voor eersteklasser Modena koos? ''Ik vrees dat die ploeg het dit jaar niet zal uitzingen in de Serie A. Bovendien reken ik op meer speelkansen bij Torino, dat momenteel achtste staat in de tweede klasse. Maar omdat vier ploegen promoveren, zit een terugkeer op het hoogste vlak er zeker in. Torino is trouwens een grote naam in het Italiaanse voetbal. Ik zal er Johan Walem terugvinden. Mijn vriendin Eleonora is trouwens een Italiaanse, dat zal de integratie vergemakkelijken'', aldus nog Mudingayi.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties