Arsenal en Leeds winnen

Arsenal-Southampton 2-0

Thierry Henry mocht weer juichen vandaag. Hij scoorde zijn 100ste doelpunt in de Premier League. Het leek wel alsof hij vanuit buitenspelpositie vertrok. Net voor de 1-0 werd Southampton al een strafschop onthouden. De spelers en supporters van de Saints waren dan ook furieus. In blessuretijd maakte Henry er 2-0 van. Hierdoor staan de Gunners voorlopig vijf punten voor Manchester United dat op woensdag Middlesbrough ontvangt.

Leeds-Wolves 4-1

Leeds United komt op gelijke hoogte met Wolves na een verbazingwekkende zege tegen hun degradatieconcurrent. Nadat Smith scoorde kon Ganea Wolves op gelijke hoogte brengen. Leeds kwam opnieuw op voorsprong via Matteo. In de tweede helft maakten Milner en Viduka er 4-1 van. Beide ploegen staan nu op drie punten van een veilige plaats.

Leicester-Bolton 1-1

Leicester en Bolton deelden de punten. Les Ferdinand had de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar een rare owngoal van doelman Ian Walker bezorgde Bolton een punt. Leicester staat nu één punt voor Wolves en Leeds.