Tunesië naar finale door strafschoppen

Tunesië heeft zich na strafschoppen geplaatst voor de finale van de African Cup. Na 120 minuten was de stand 1-1. Tijdens de penalty-loterij kwam het gastland er als primus uit, de Nigeriaan Peter Odemwengie miste als enige zijn elfmeter.

Scheidsrechter Coffi Codjia uit Benin kende beide landen een strafschop toe. Jay Jay Okocha had een tweede kans nodig om raak te treffen. Bij de eerste poging van de Nigeriaanse aanvoerder werd het doelpunt afgekeurd door het onderbreken van zijn aanloop. Een kwartier later kreeg ook Tunesië zijn elf meter. Ook hier nam de kapitein zijn verantwoordelijkheid, Khaled Badra zorgde met zijn treffer tien minuten voor tijd voor de verlengingen.

De ploeg van bondscoach Roger Lemerre controleerde de verlengingen, al was de Nigeriaanse spits Odemwengie een paar keer aartsgevaarlijk. Zaterdag in de finale te Susah treft Tunesië Marokko.