Ieren verhogen aandeel in Man Utd

Ieren verhogen aandeel in Man Utd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Ierse zakenduo John Magnier en JP McManus hebben hun aandeel in Manchester United verhoogd. Ze hebben via hun bedrijf Cubic Expression nieuwe aandelen gekocht en bezitten nu 28.89% van de aandelen.

Het is niet openbaar gemaakt van wie de aandelen werden overgekocht, maar hoogst waarschijnlijk is de Nederlandse mediamagnaat John de Mol de verkoper.

Met 28.89% blijft Cubic Expression net onder de belangrijke grens van 29.9% van de aandelen. Als iemand meer dan 29.9% van de aandelen bezit, moet deze aan de andere aandeelhouders aanbieden om hun aandelen over te kopen.

John Magnier en JP McManus willen manager Sir Alex Ferguson buitenwerken omdat ze het niet eens zijn met zijn transferbeleid van de laaste jaren. Door hun aandeel in de club te verhogen, verhogen ze de druk op Ferguson. Volgens insiders zouden ze op deze manier willen proberen het leven van Ferguson op United zo moeilijk te maken dat deze uit zichzelf opstapt. Ondertussen blijven de supporters protesteren tegen het Ierse duo en acties voeren om Ferguson te steunen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties