Achtervolgers Bremen morsen met punten

Bayern München heeft de kans om Werder Bremen onder druk te zetten laten liggen. Bayern verloor met 1-0 van Bochum dat dit seizoen thuis nog geen enkele wedstrijd verloor. Madsen zorgde na 8 minuten, na een fraaie actie van Freier voor de enige treffer van de wedstrijd. De Deen omspeelde doelman Oliver Kahn en legde zijn 9de doelpunt van het huidige seizoen in de netten van de beste doelman van de wereld.

Ook Stuttgart, de derde in de stand, is er niet in geslaagd zijn wedstrijd tegen Mönchengladbach te winnen zodat Werder Bremen morgen tegen Kaiserslautern zeer ontspannen aan zijn wedstrijd kan beginnen. Het zag er nochtans zeer lang goed uit voor de ploeg van Felix Magath. Szabics had de thuisploeg al na 6 minuten op voorsprong gebracht maar Sverkos bezorgde Stuttgart in de slotfase nog een grote kater.

Bayer Leverkussen speelde 2-2 gelijk uit bij Hannover. Mits winst had Bayer kunnen inlopen op Stuttgart en Bayern München, maar nadat het 2-0 was achtergekomen via doelpunten van Mathis voor en Konstantinidis na de pauze mogen ze in Leverkussen nog tevreden zijn met een puntendeling. Berbatov en Franca zorgden in de tweede helft voor de bezoekende doelpunten.

Schalke 04 won op het veld van Köln met 0-2 dankzij doelpunten van Nico van Kerckhoven, samen met Sven Vermant aan de aftrap, en Delura. Die Köningsblauen springen voorlopig over Borussia Dortmund naar de 6de plaats. De Borussen moeten morgen nog wel hun wedstrijd uit bij 1860 München afwerken.

In de strijd om de degradatie doet Hertha Berlijn, zonder de geblesseerde Bart Goor, een uitstekende zaken. De hoofdstedelingen wonnen met 2-3 bij Freiburg. Hertha maakte het zich in de slotfase nog moeilijk. Hartmann verschalkte een kwartier voor tijd zijn eigen doelman en Tslutishvilli lukte in de slotfase nog de aansluitingstreffer maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Hertha was eerder al 0-3 uitgelopen via doelpunten van Friedrich, Neuendorf en de allernieuwste aanwinst Reina. Dankzij deze zege geven de Berliners de rode lantaarn door aan Köln en laten ze ook Frankfurt, 1-1 gelijk tegen Rostock, en Kaiserslautern achter zich in het klassement.

Hamburger SV liet thuis tegen Wolfsburg geen steek vallen. Barbarez zorgde na een dik kwartier voor het openingsdoelpunt. In de slotfase verdubbelde Rahn de score zodat de zege veilig binnen was. Door deze overwinning springt Hamburg over Wolfsburg van de 9de naar de 8ste plaats in de Bundesliga.