Anderlecht wint nipt van Lokeren

In eigen huis heeft Anderlecht vanavond nipt gewonnen van Lokeren. De toekomstige landskampioen won dankzij treffers van Wilhemsson en Zewlakow.

De wedstrijd begon erg rustig. Tot aan de rust vielen er amper grote kansen te noteren. Eigenlijk zelfs maar ééntje, voor Tailson. De spits van Lokeren kwam alleen voor Daniel Zitka, maar hij kon de bal niet binnen trappen. De 0-0 bij de rust was dan ook niet meer dan logisch.

Tijdens de rust werd de tegenvallende Kolar vervangen door Wilhelmsson, die terugkeerde van een blessure die hij opliep tijdens de winterstage. Net als de wissel van Aruna Dindane vorige week tegen Beveren, bleek ook deze wissel een gouden zet te zijn. Wilhelmsson scoorde immers de 1-0. Toch was Lokeren niet aangeslagen. Het voelde dat dit Anderlecht te pakken was, stormde naar voor en maakte uiteindelijk de gelijkmaker via Tailson. Na deze gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten uit, maar het was andermaal Anderlecht dat aan het langste eind trok. 5 minuten voor tijd trapte Zewlakow een vrije trap achter De Wilde. De spelers van Lokeren protesteerden nog voor de onterechte vrije trap, maar het mocht niet baten. Lokeren probeerde nog, maar bleef uiteindelijk ontgoocheld achter. De laagvlieger verdiende een gelijkspel, maar kreeg dat dus niet.

Anderlecht wint zo opnieuw en zet haar eindspurt richting titel in. Sinds de pijnlijke 1-4 tegen Standard heeft de Belgische recordkampioen nog niet verloren.