Interview: Jurgen en sector L

Interview: Jurgen en sector L
Foto: © SC

Naar aanleiding van het plotse overlijden van de stichter van Sector L, Jurgen Wauters, namen wij een interview af bij de mede-oprichters, Stijn Kempeneers en Kevin De Corte, van de sfeergroep. Ook gingen we even horen bij Manuel Gonzalez, mede-oprichter fancharter STVV-GBA, eveneens een geesteskind van onze dierbare vriend.

- In 2001 richtten jullie samen met Jurgen Sector L op, hoe kwam dit alles tot stand?

Kevin: De vlam op Staaien was al een tijdje uitgedoofd. Op het discussieforum was dit één van de onderwerpen. Jurgen kwam met het idee om werk te maken van een echt sfeervak, dat de sfeer op Staaien weer de hoogte in moest jagen en ook terug het vuur aan de lont moest steken in de andere tribunes. Er waren meteen heel wat mensen die mee op de kar sprongen, enkele dagen later vond de eerste meeting plaats.

Jurgen nam altijd het voortouw. Hij voerde heel wat gesprekken met de club STVV en de veiligheidsinstanties. Kortom, hij stak er zowat al z'n vrije tijd in, en dat werd beloond met een schitterend eindresultaat.


Stijn
: Ja zoals Kevin reeds zei, het begon op het forum van STVV.COM. Er kwam dan een oproep om samen te troepen voor een gesprek en ik meen me te herinneren dat Jurgen en ik ons daar als eerste achter gezet hebben. Al snel volgde Kevin in ons spoor en namen we de mensen van Supportersclub De Bink over.

Weken van voorbereiding, discussies, spanning en zenuwen gingen voorbij tot op de dag van die eerste match waar zelfs Guy Mangelschots speciaal in Sector L kwam om Jurgen en mij te feliciteren.

- Het idee ontsproot op het forum vertel je, kenden jullie Jurgen voorheen?

Kevin: Neen, niet persoonlijk. We kenden enkel de nick NEON, waarmee hij berichten op het forum plaatste. Dankzij Sector-L hebben heel wat mensen de persoon achter de nick leren kennen. Buiten de meerwaarde die Sector-L geeft op
gebied van sfeer heeft Jurgen ook op sociaal vlak heel wat los gemaakt. Dankzij Sector-L hebben heel wat mensen elkaar leren kennen, vele vriendschappen zijn ontstaan. Dat laatste is misschien nog het belangrijkst.

Stijn: Ik kende hem enkel van zien hier en daar, maar tot de dag dat we voor het eerst samen kwamen, had ik nooit met hem gesproken. Het was NEON, iemand die iets te zeggen had, die iets wou bereiken en daarin companen zocht.

- Hoe ontstond de naam Sector L?

Kevin: Dit was een idee van Eric Jamaer, ook één van de bezielers van het sfeervak. In sommige Oostbloklanden wordt voor de stadionindeling de term 'sector' gebruikt. Dat klonk wel leuk en in Belgie was het vooral origineel. Aangezien we op Staaien in vak-L terecht zouden komen werd dat 'Sector-L'.

Het gehele interview kan je hier lezen =>

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties