Club Brugge wint in extremis

Club Brugge heeft vanavond in een leuke wedstrijd Sint-Truiden met 2-1 naar huis gestuurd. Toch was het bibberen voor de landskampioen, want de overwinning werd pas laat veilig gesteld.

Club Brugge startte, zonder Englebert en Spilar, het gretigst aan de wedstrijd. Het drukte, maar grote kansen kon het niet afdwingen. Ondanks het feit dat Brugge de betere ploeg was, was het toch Sint-Truiden dat het gevaarlijkst was. Na 25 minuten spelen zette Verjans, ex-Club Brugge, dat nog eens extra in de verf door de 0-1 achter Danny Verlinden te trappen. Even later was Jochen Janssen nog erg dicht bij de 0-2, maar hij trapte de bal in het zijnet. Club Brugge begon daarna weer te drukken en kwam enkele minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Na een fout in de penaltybox van Sint-Truiden werd er gesmeekt om een strafschop door de spelers Brugge. Gert Verheyen trok zich daar niets van aan, ging door en trapte zo de 1-1 binnen. De goal werd trouwens zwaar gecontesteerd, want volgens de spelers van STVV was de bal niet achter de lijn geweest toen hij door Vrancken werd weg getrapt. De lijnrechter, die recht op de lijn stond, oordeelde van wel. Dat was meteen ook de ruststand.

Na de rust startte Club Brugge opnieuw het gretigst, maar tot grote kansen kwam het opnieuw niet. De druk verwaterde wat, tot in de laatste minuten. De ingevallen Alin Stoica was nog dicht bij het winnende doelpunt, maar het bleef lang 1-1. Tot in de laatste minuut, toen Rune Lange een voorzet van Van der Heyden kon binnen koppen. Club Brugge maakte uiteindelijk de laatste minuut nog vol en houdt zo in extremis de drie punten thuis.