Lokeren brengt Lierse in moeilijkheden

Na 3-0 winst tegen Lierse sluipt Lokeren langzaam maar zeker uit de degradatiezone. Toch is de Waaslandse ploeg nog lang niet gered.

Lokeren toonde zich al bij het begin de betere ploeg, maar zag wel twee goals afgekeurd worden. Na een half uur was het dan toch raak: de bedrijvige Davy De Beule scoorde de 1-0 na een voorzet van Karel Geraerts. Op slag van rust maakte Kacic een fout op de rand van de 16 meter, waardoor de speler van Lierse met rood naar de kant moest. Alsof het niet erger kon, maakte Renatinho uit de daar op volgende vrije trap de 2-0.

Na de koffiepauze hielden beide ploegen elkaar redelijk goed in evenwicht, maar in de 70e minuut maakte Lokeren het dan toch definitief af. Davy De Beule trapte na een assist van Renatinho zijn tweede van de avond binnen en kroonde zich daarmee tot matchwinnaar.

Beide ploegen blijven daarmee net boven de degradatiezone hangen en staan op een voorlopig 'veilige' voorsprong op Heusden-Zolder (dat morgen wel nog speelt), het nummer 17. Lierse heeft namelijk 5 punten voorsprong op de Limburgers, Lokeren 4.