Standard maakt brandhout van Cercle

Standard heeft na vijf gelijke spelen eindelijk nog eens kunnen winnen, en hoe ! Het versloeg Cercle Brugge met overduidelijke 7-0 cijfers. 9 minuten duurde het tot dat Walasiak de 1-0 prachtig binnenschoot in de linkerkruising. Welgeteld tien minuten later verdubbelde Emile Mpenza de score vanop de stip na een fout van Begeyn op Bangoura. 2-0 en de wedstrijd leek zowaar al gespeeld. Na de tweede goal was het wachten tot net voor rust wanneer Bangoura de 3-0 tegen de netten kopte.

Ook de tweede helft was zoals de eerste: Standard werkte aan 100 procent af, Walasiak en Bangoura maken in de eerste tien minuten van de tweede helft hun tweede doelpunt van de avond. Standard bleef gaan en 5 minuten later maakte de Uruguyaan Curbelle de 6-0. Mpenza maakte tenslotte de 7-0 op 20 minuten van het einde. Cercle kreeg nog de kans een eerredder te scoren, maar Jbari miste een penalty.