Live: Olen  - Turnhout 0 - 2

Nieuwe pagina 1
Hoogtepunten
90' Einde

Turnhout heeft uiteindelijk zonder al te veel problemen afstand genomen van Olen. De beginfase liep stroef, maar na het openingsdoelpunt van Aroena waren de bezoekers vertrokken. Olen probeerde af en toe te counteren maar grote kansen kregen ze niet. Het was Salou die de score verdubbelde met een knap doelpunt. Na de uitsluiting van Cuyvers was het helemaal afgelopen. Turnhout miste nog heel wat kansen, maar de drie punten nemen ze wel mee.
89' De laatste kans voor Turnhout is voor Versavel. Zijn schot raakt de lat en dus blijft het bij 0-2.
76' Salou laat zich opnieuw opmerken. Ditmaal echter in negatieve zin. Hij krijgt via Bastiaensen een open doelkans, maar besluit hoog over.
72' Rode kaart

Cuyvers krijgt zijn tweede gele kaart. Hij trapte na op Moons en mag dus gaan douchen. Olen verder met tien man.
70' Salou laat zich weer zien. Van erg ver probeert hij een schot. De bal gaat over het doel van Verelst.
68' Turnhout schiet weer even wakker. Versavel haalt uit maar ziet zijn schot afgeblokt.
60' Het is even weer wat rustiger geworden. Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Turnhout. Na de 0-2 kunnen de bezoekers rustiger gaan spelen en de match controleren.
55' De kansen volgen elkaar nu snel op. Coomans mist een unieke van heel dichtbij. Hij trapt recht op doelman Verelst.
54' De kopjes gaan naar beneden bij Olen. Turnhout profiteert hiervan. Een goede actie van Bastiaensen. Zijn schot gaat net naast.
53' GOAL: 0-2

Magistraal doelpunt van Ibrahim Salou. Op aangeven van Aroena draait hij zich vrij en trapt hij de bal recht in de winkelhaak. De hele perstribune is onder de indruk van de kwaliteiten van de spits van Turnhout.
47' De eerste kans in de tweede helft is voor Olen. Het schot van Hendrickx gaat net naast.
46' De tweede helft is begonnen. Kan Olen de achterstand ombuigen? Of heeft Turnhout eindelijk de smaak te pakken na het doelpunt net voor rust?
45' Rust

Een zwakke eerste helft van Turnhout. Olen kwam er af en toe is gevaarlijk uit. In de slotfase konden de bezoekers profiteren van een foutje van de Olense doelman. Met een 0-1 voorsprong gaan we de rust in.
44' Nog twee vrije trappen in de laatste minuut. Nuyts trapt voor Olen recht op doelman Horsten. Langs de kant van Turnhout dwingt Bastiaensen doelman Verelst tot een mooie redding.
42' Turnhout eindelijk wakker geschoten na het doelpunt. Coomans haalt nog is uit. Het schot gaat net over de dwarsligger.
40' GOAL: 0-1

Turnhout komt op voorsprong. Een vrije trap van Bastiaensen wordt gelost door doelman Verelst. De kleine Aroena is bij de pinken en legt simpel de 1-0 binnen.
34' Even weer spanning wanneer Salou doorbreekt. Hij lobt over de doelman maar de bal gaat naast. Er was ook al gevlagd voor buitenspel.
26' Toch nog is een halve kans voor Turnhout. Salou zet voor naar Bastiaensen, maar deze mist zijn schot. De bal gaat daardoor hoog over het doel van Verelst.
21' Turnhout blijft zwak spelen, en Olen gaat zowaar weer z'n kans. Marien met een hard schot. Het gaat een metertje over.
20' Turnhout speelt te afwachtend in de eerste twintig minuten. Er zijn weinig goede kansen te noteren.
17' Snelle doorbraak bij Turnhout van verdediger Loyens. De aanval wordt stopgezet want de lijnrechter ziet buitenspel.
16' De eerste kans voor de bezoekers is dan toch een feit. Versavel krijgt een vrije trap op het hoofd van Gorts. Deze kopt op doel, maar Verelst heeft een goede reflex in huis.
14' Turnhout komt er voor het eerst een keertje uit. Van Lint zet zich door op de rechterflank. Hij heeft ook nog is een goede voorzet in huis, maar niemand is gevolgd om de ballen binnen te tikken.
13' Turnhout bakt er voorlopig weinig van. De kansen zijn voor Olen. Een kopbal van Nuyts gaat net naast.
5' De eerste kans is een feit. De thuisploeg trekt ten aanval. De bal komt bij Bruynseels, maar zijn schot is te zwak.
1' Aftrap

Olen - Turnhout is begonnen. We hopen allen op een leuke en boeiende wedstrijd.
0' Voorbeschouwing

Leider KV Turnhout kan zich deze middag geen puntenverlies veroorloven tegen Olen. Eerste achtervolger Waasland won gisteren al, de druk ligt dus bij Turnhout.

In de heenwedstrijd won Turnhout met 4-0 van Olen. Olen dat op de voorlaatste plaats staat, heeft vorig weekend nog is van een overwinning kunnen genieten. Het won met 1-2 op het veld van Berchem. Het is vooral opletten voor topschutter Hendrickx bij de thuisploeg. Bij de bezoekers uit Turnhout is Caluwé geschorst. Topschutter Bastiaensen, die net bijtekende is de goaltjesdief bij uitstek in derde klasse.

De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van tweedeklasser Geel, omdat het stadion van Olen niet veilig genoeg is voor de toppers.