FC Porto verslaat Manchester United

FC Porto heeft vanavond voor een kleine stunt gezorgd door Manchester United te verslaan. De Mancunians kwamen weg met een gevleide 2-1 nederlaag, want de schade had veel hoger kunnen oplopen.

De wedstrijd begon erg evenwichtig. Na 11 minuten kreeg Manchester United een vrije trap, die Scholes recht op keeper Vítor Baía trapte. Die loste echter de bal, waardoor Fortune de rebound kon binnen tikken. Aanvankelijk was Porto een beetje aangeslagen, maar na 10 minuten kwam de winnaar van de UEFA-Beker weer beter in de wedstrijd. Na enkele mooie kansen ging de bal er na een half uur spelen dan toch in. McCarthy trapte de bal prachtig voorbij Howard en bracht de score zo terug in evenwicht.

Ook na de rust bracht Porto het betere spel. De Portugezen swingden naar voren en gaven bovendien nog eens geen enkele kans weg. Vooral Carlos Alberto viel op met zijn mooie dribbels. In de 78e minuut kwam dan toch de verlossing voor de Portugezen: McCarthy scoorde zijn tweede goal van de avond en opnieuw was het een pareltje. De Zuid-Afrikaan slaagde er namelijk in om op ogenschijnlijk onmogelijke wijze de bal voorbij Howard te koppen. Porto leidde zo verdiend met 2-1, maar was nog niet tevreden. De Portugezen bleven de bal naar voren duwen, maar een derde goal kwam er niet. 3 minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Roy Keane nog een onnodige, maar terechte rode kaart. De Ier vond er namelijk niets beter op om op de rug van keeper Vítor Baía te trappen (foto) nadat die de bal van voor zijn voeten had weggekaapt. Op aangeven van de grensrechter trok de scheidsrechter een rode kaart, waarmee Keane mogelijk nog enkele speeldagen schorsing wacht.

De wedstrijd eindigde zo in een oververdiende winst voor FC Porto. Toch mag Manchester United blij zijn dat het slechts 2-1 werd, want de Mancunians maakten op geen enkel moment aanspraak op een gelijkspel, laat staan op de overwinning.