Anderlecht in de rol van arbiter

Anderlecht in de rol van arbiter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 25ste speeldag staat de traditionele kraker tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Anderlecht, dat straks nog Standard, Genk en Moeskroen voorgeschoteld krijgt, kan de rol van scheidsrechter beginnen spelen in het gevecht om de tweede plaats.

Club Brugge ontvangt dus paarswit in eigen huis. Verwacht mag worden dat het duel van zondagmiddag niet zal ontaarden in een ordinaire knokpartij zoals vorig jaar. De Bruggelingen hebben een bijzonder zwaar parcours voor de boeg maar verkeren in de winning mood. De Hongaarse klip uit Debrecen werd zonder veel moeite genomen. Paarswit speelde twee weken niet omdat het te 'lui' was om het veld te ruimen. Jestrovic doet niet mee (te weinig matchritme) maar de wat uitgebluste Aruna kreeg wel de nodige rust die hij nodig had. Zondag is het echter: Club moet, Anderlecht mag winnen.

Standard kan eventueel profiteren van eventueel puntenverlies van Club Brugge. Het ontvangt het krasselende Antwerp dat onder Grosjean nog niet echt potten brak. Standard gooide de afgelopen punten te grabbel en moet voor het altijd fanatieke Luikse publiek revanche nemen op de nederlaag tegen La Louvière. Wie weet wacht Antwerp hetzelfde lot als Cercle Brugge.

Moeskroen ontvangt AA Gent en ook dat mag voor de Henegouwers geen probleem zijn. Gent uit en Gent thuis zijn twee verschillende werelden. Als Moeskroen wil blijven meedoen om de Europese plaatsen is het verplicht hier geen punten weg te smijten. Topscorer Pieroni krijgt weer de gelegenheid om zijn doelpuntentotaal op te krikken.

RC Genk trekt naar Lokeren en dat is voor de Limburgers altijd al een moeilijke verplaatsing geweest. Zelden komt Genk uit het Waasland weg met drie punten. Voor Lokeren is het te hopen dat ze de oplawaai van Westerlo vergeten zijn, al mogen we hopen op evenveel doelpunten. Lokeren-Genk is buiten de uitverkochte kraker in Brugge misschien wel de 'triptip'.

Lierse-Cercle is de onvervalste degradatietopper dit weekend. Lierse is helemaal het noorden kwijt en hun grasmat is alvast al van het niveau tweede klasse. Cercle stapelt de nederlagen tegenwoordig op. Het voelde zich vorige geflikt door het arbitrale trio dat drie treffers afkeurde. Maar eerlijk is eerlijk, het spel van Cercle is op dit niet toereikend voor Eerste Klasse en de drie afgekeurde goals waren terecht afgekeurd.

Resten nog: Heusden-Zolder-Westerlo, Charleroi-Beveren, Bergen-La Louvière en Germinal Beerschot-STVV. Kortom: kan Westel ook zijn supporters verwennen op verplaatsing, haalt Charleroi nog eens uit tegen een wat uitgeblust Beveren, zorgt de Henegouwse derby voor spanning en last but not least: voor wie supportert Roland Duchâtelet zaterdagavond op het Kiel?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties