Wie blijft in titelrace?

Wie blijft in titelrace?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 23ste speeldag in de Oostenrijkse Bundesliga zou wel eens een heel belangrijke kunnen worden. Het aantal titelkandidaten is ondertussen opgelopen tot 4 nu ook FC Superfund zich onverwacht bij de top heeft aangesloten. FC Superfund speelde nochtans al zowat het hele seizoen in de middenmoot. Enkele maanden geleden verkochten ze ook nog eens hun topschutter Eduard Glieder. Deze vertrok naar Schalke 04 waardoor hun voorlopige positie wel erg verrassend is. In de zomer liet deze ploeg wel al eens zien dat het kon voetballen toen het Werder Bremen, de voorlopige leider in de Duitse Bundesliga, met 4-0 wandelen stuurde in de intertotobeker. Het verloor toen uiteindelijk de finale van de intertotobeker van Schalke 04.

Zaterdag staat er maar 1 wedstrijd op het programma en dat is de wedstrijd tussen FC Kelag Kärnten en Casino Bregenz. Vooral voor Kärnten een belangrijke match als ze zo vlug mogelijk van de rode lantaarn vanaf willen. Bregenz startte na de winterstop met 2/6 en gaat op zoek naar zijn eerste overwinning na de winterstop.

Zondag staat de topper van de speeldag op het programma, de Wiener derby tussen Austria en Rapid. Belangrijke wedstrijd met als inzet de Oostenrijkse landstitel misschien wel want algemeen wordt verwacht dat Austria en Rapid toch de voornaamste kanshebbers zijn maar ook zeer belangrijk voor het prestige.

Een andere titelkandidaat, FC Superfund, neemt het op tegen middenmotor Admira. Grazer AK trekt naar Salzburg en Sturm Graz tenslotte speelt een derby tegen SV Mattersburg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties