Livingston wint League Cup

Livingston FC heeft de Schotse League Cup met 2-0 gewonnen van Hibernian. Daarmee schrijft de club geschiedenis. Het is de eerste trofee in hun pas 9-jarige bestaan. Tijdens het seizoen 94-95 debuteerde Livingston in Division Three.

Hampden Park zat volgepakt met 50.000 fans, waarvan 37.000 uit Edinburgh voor Hibernian. Maar dat heeft dus niet geholpen. Hibernian domindeerde de eerste periode, maar de wedstrijd werd beslist met twee goals op twee minuten tijd. Stuart Lovell, kapitein van Livingston: 'We hadden een fantastische tien minuten waarop we twee keer scoorden en dat was het.' Lilley (50ste minuut) en McAllister (52ste minuut) waren de doelpuntenmakers. Na het duel wou kapitein Lovell de fans gaan begroeten, maar hij werd tegengehouden en in de borst geduwd door een vrouwelijke steward. 'Ik vloekte op haar', zegt Lovell. 'Ik wou naar een vriend gaan. Ook Lilley werd tegengehouden. Ik zag eerder dat Celtic en Rangers dit wel kunnen. Livi wint toch niet elke week een beker dacht ik zo. De 6.000 fans verdienden dit niet.' Lilley trapte uit woede tegen de reclamepanelen. De Schotse FA nam de incidenten alvast op in hun rapport.