Herpakt Anderlecht zich na weekje rust?

Herpakt Anderlecht zich na weekje rust?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het debacle van Keulen waar de RheinEnergie meer bij de Duitsers dan bij de Belgen te vinden was, concentreren we ons terug op het Belgische voetbal. Helaas... want Europees zijn alle Belgische clubs al naar huis en in juni moeten we tandenknarsend toekijken hoe in Portugal topvoetbal op de mat wordt gebracht. Maar zaterdag en zondag wordt er ook wel een lekker potje voetbal verwacht.

Vanavond al treden Anderlecht en Moeskroen in de arena voor een stevige partij voetbal. Anderlecht heeft nog altijd een zware maag van de bekeruitschakeling vorige zaterdag op Beveren. Woensdag konden we nog zien hoe belabberd de vorm is van Walter Baseggio. Verstandig toch maar van Van Holsbeeck en co om Zetterberg toch niet naar Qatar te sturen. Moeskroen werd ook uitgeschakeld tegen een allerminst indrukwekkend Club. De Hurlus waren echter nog slechter en het beste lijkt er nu wel uit te zijn. Aan de Henegouwers om vanavond te bewijzen dat mijn stelling niet klopt.

Beveren wil Europees voetbal en dat kan maar op één voorwaarde: de beker zelf winnen of zorgen dat Club Brugge tweede wordt. We raden Beveren toch aan op safe te spelen en dus vanavond de scalp van Standard te pakken. Op de Freethiel zal het er zeker vurig aan toe gaan. Bij verlies loopt Standard meer dan waarschijnlijk de tweede plaats mis en volgende week komt Anderlecht op bezoek.

D-Day in Genk morgenmiddag! Heusden-Zolder ontvangt in een rechtstreeks duel Charleroi. Bij verlies van de Limburgers is het boeken toe en is het eersteklasseavontuur van Heusden-Zolder wel bijzonder kort geweest. Charleroi speelt veel volwassener dan in de heenronde en pakt punten waar nodig. Enkele weken terug bracht het Anderlecht nog in de moeilijkheden. Vooral buitenshuis dus, zijn de zebra's te vrezen. Bij Heusden-Zolder is de uittocht alvast begonnen. Het valt af te wachten in welke mate transferbeslommeringen bij pakweg Stijn Haeldermans in het hoofd spelen.

Uittredend landskampioen Club Brugge ontvangt vanavond 'The Fox'. Daarbij krijgt Club de kans om Karel Geraerts goed in het oog te houden. Hij is nog altijd eigendom van blauwzwart. Club moet vanavond winnen en dan komt de Champions League nog een stapje dichterbij. Met het spelen van de bekerfinale spelen ze zo goed als zeker Europees. En dat Europees, bijna hadden ze er naast gegrepen dit jaar. Lokeren is gered en komt nog spelen om de winstpremie en de eer.

Resten nog de eindeseizoensmatchen waar we heel kort over kunnen zijn: STVV-Bergen, Westerlo-GB Antwerpen, Gent-Lierse, Antwerp-RC Genk en La Louvière-Cercle. Kortom: Hebben de kanaries zin in een gevecht met de draak, glanst de 'Parel der Kempen' na een zege tegen de Anderlecht-killers, vindt Cavens de weg naar de netten tegen de ploeg waar het voor hem allemaal begon, zet Antwerp 'Operatie Redding' verder in tegen een ploeg op drift en wat zijn La Louvière en Cercle nog van zin buiten 0-0 gelijkspelen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties