Hattick voor Gerald Sibon

In amper acht minuten besliste Gerald Sibon de wedstrijd tegen FC Utrecht. De spits van Heerenveen scorde tussen de 25ste en 32ste minuut driemaal wat goed is voor een fraaie hattrick. Welgeteld acht minuten en vier seconden had hij hiervoor nodig. Toch is de hattrick van Sibon geen record. Willem van Hanegem scoorde op 17 april 1971 voor Feyenoord tegen Excelsior in een tijdsbestek van amper zes minuten drie maal. Michel Langerak, Mateja Kezman en Ruud Geels scoorden ooit drie maal binnen zeven minuten.

Na 25 minuten wist Sibon dus de score te openen in de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Vijf minuten later kopte hij op voorzet van Stefan Selakovic de 2-0 binnen waarna hij even later opnieuw met zijn hoofd voor de 3-0 zorgde op voorzet van Mika Vayrynen. FC Utrecht bakte er bitter weinig van, net voor de rust wist Richal Leitoe bijna te scoren maar zijn schot belandde op de paal. Na de pauze wist Sibon dan nog de assist te geven voor het vierde doelpunt dat gescoord werd door Jesper Hakansson. SC Heerenveen staat door de fraaie zege nu op de derde plaats in de rangschikking van de eredivisie.