Vitesse vergeet te scoren

Vitesse heeft vanmiddag opnieuw dure punten laten liggen in de degradatiestrijd. In de wedstrijd tegen NAC kwamen de Arnhemmers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat Vitesse op het einde slechts twee keer scoorde mag gerust een wonder heten. Vitesse was 90 minuten lang de beste ploeg en had meer dan voldoende kansen om de Bredase ploeg met een monsterscore naar huis te sturen. Keeper Babos gaf echter geen krimp en indien nodig hielp het doelhout mee.

In tegenstelling tot de thuisploeg had NAC geen problemen met het maken van een goal, uit twee kansen scoorden de bezoekers twee keer via Diba en Engelaar. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd Rink ingebracht. De Duitse Braziliaan speelde een goede tweede helft en mede door zijn vechtlust behaalde Vitesse een meer dan verdiend gelijkspel na doelpunten van Janssen en Amoah. Vitesse blijft door het gelijkspel in nauwe papieren. Het heeft slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Volendam.