Ook opschudding in derde klasse B

Ook opschudding in derde klasse B
Foto: © SC

Nadat eerder bekend werd dat de rangschikking in derde A zou omgegooid kunnen worden gebeurt hetzelfde nu ook in derde B, alhoewel het hier maar over één wedstrijd gaat.

De verloren wedstrijd van KVSK tegen RFC Tournai krijgt nog een staartje. Vandaag werd KVSK namelijk door de verschillende bondsinstanties op de hoogte gebracht dat zij een onderzoek doen naar het al dan niet speelgerechtigd zijn van Doornik-speler Joeri Pardo.

Joeri Pardo was tijdens de winterpauze overgekomen van tweedeklasser Eendracht Aalst en had daar één gele kaart achter zijn naam staan. Tijdens de wedstrijd tegen Walhain incasseerde Pardo een derde gele kaart en was hierdoor tegen United geschorst.

Toch speelde hij negentig minuten lang tegen KVSK United waardoor er zich een probleem stelt dat voor vele clubs van belang is. Een precedent (nvdr, Nieuwkerken kreeg de drie punten nadat Torhout een geschorste speler toch opstelde) toont namelijk aan dat de club van de geschorste speler de punten kan verliezen en de tegenstander er drie punten bij kan krijgen.

Stel dat dit zo bij KVSK-Tournai ook zal gebeuren, dan verandert er veel in de klassementen. KVSK komt terug mee aan de leiding terwijl Doornik naar de voorlaatste plaats zakt. In de derde periode komt KVSK United alleen aan de leiding met twee punten meer dan Francs Borains.

Er zijn dus veel belangen mee gemoeid voor de koplopers Union, KVSK en OHL maar ook voor de degradatiekandidaten Spa, Doornik en Sprimont. Voor de ploegen uit de onderste regionen wordt het nog spannend daar zij allemaal (van plaats 8 tot 16) nog in aanmerking komen voor de baragewedstrijden.

KVSK zal op 28 april gehoord worden door de Bond. Het wordt dus nog afwachten tot de laatste speeldag om te weten welke ploeg het seizoen kan afsluiten als kampioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties