Cercle pakt punt met 10 man

AA Gent blijft sukkelen in de Belgische competitie. De Bufallo's kwamen vanavond niet verder dan een gelijkspel tegen degradatiekandidaat Cercle Brugge, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man afwerkte.

Cercle domineerde het wedstrijdbegin, maar slaagde er niet in om de kansen af te werken. Onder meer Nordin Jbari en Masureel kregen de bal niet tegen de netten. De groenzwarten kregen na 25 minuten dan ook het deksel op de neus, toen de Ivoriaan Venance Zézéto een voorzet van Oussalah voorbij Ricky Begeyn werkte. Weer twintig minuten later kreeg Cercle een tweede klap: Sandy Martens kon alleen op doel af en doelman Ricky Begeyn moest de spits afstoppen buiten de eigen zestien. Hij beroerde de hand zo met de hand, zodat scheidsrechter Ver Eecke niet twijfelde: rood.

De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kon Cercle nog mooi meedoen. AA Gent werkte de kansen op de 2-0 niet af, zodat Cercle er in bleef geloven. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de gelijkmaker van Milenco Milosevic. Die werkte de bal met een knappe omhaal in doel. Cercle Brugge pakt zo een gouden puntje in de strijd om het behoud, voor AA Gent is het seizoen al langer voorbij.