Ook geen doelpunten in Spanje

Evenals Newcastle United en Olympique Marseille hielden Villareal en Valencia het op een 0-0 gelijkspel. Over twee weken volstaat een overwinning met het kleinste verschil voor Valencia om de finale in Göteborg te halen. Villareal is verplicht 1 maal te scoren en kan zich dan al plaatsen met een gelijkspel.

In een goed onderhouden eerste helft begonnen de bezoekers het sterkst aan de partij. Valencia-coach Benitez verkoos om voor het eerst in de Uefa-Cup zijn sterkste ploeg op te stellen en at had bijna direct succes. Mista, Vicente en Albelda kwamen dicht bij een openingstreffer maar een secuur keepende Reina (ex-Barcelona) hield zijn netten schoon.

Villareal moest even op adem komen maar bracht achteraf de wedstrijd terug in evenwicht. Cañizares moest zich onderscheiden op een schot van Belletti of hij was geklopt. Even later dwong hij op een slimme manier ANdersson uit te wijken zodat hij zijn scoringskansen uiteindelijk tot 0 zag herleid. De beste kans kwam er nog voor José Mari, maar de ex-Milan speler kopte, helemaal vrijstaand, onbegrijpelijk naast.

Na de rust gaven beide ploegen minder kansen weg zodat de wedstrijd in Mestalla over twee weken zal beslissen wie naar Göteborg mag. Mista en Angulo vonden Reina nogmaals op hun weg naar doel en Baraja zag zijn kopbal op de lat stranden. Cañizares moest zich ook nog één keer onderscheiden op een mogelijkheid van Javi Venta.