Union naar tweede klasse

Union naar tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union is na Anderlecht en Brussels de derde Brusselse ploeg die de titel pakt in hun reeks, omdat United woensdag drie punten extra kreeg moest Union vandaag minimum een gelijk spel halen bij de voorlaatste in de stand Doornik.

Tijdens de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft kon Union toch afstand nemen en zo de titel veilig stellen, het werd zelfs nog 0-3. Door dit verlies degradeert Doornik dus samen met Spa naar de vierde klasse. KVSK United had bij het begin van de wedstrijd nog een kleine kans op de titel maar het kon ook nog naast de eindronde grijpen, United moest dus absoluut winnen maar zoals de afgelopen weken kon het niet winnen tegen ploegen uit de onderste regionen. Het verloor zelfs met 2-1 en het haalt zo amper 2 op 9 in de laatste drie beslissende wedstrijden van de competitie.

Daardoor was OH Leuven verplicht om te winnen in Diegem om zich van een plaats in de eindronde te verzekeren maar ook OHL ging onderuit, het werd 1-3 voor Diegem. OHL speelt dus geen eindronde omdat de derde periode titel verrassend naar Walhain gaat, ze wonnen met 1-2 op het veld van Veldwezelt en zo springen ze dus over KVSK en OHL naar de eerste plaats in de derde periodestand.

Tongeren kon dankzij een 2-5 overwinning tegen concurrent Seraing het behoud verzekeren, daardoor moet FC Luik deelnemen aan de eindronde van vierde klasse om hun plaats in derde klasse te behouden.

Conclusie:

Kampioen: Union SG

Deelnemers eindronde: Bocholt, KVSK United en Walhain

Deelnemer eindronde vierde klasse: FC Luik

Degraderen naar vierde klasse: Spa en Doornik

Dit alles is natuurlijk nog geen 100% zeker omdat er nog klachten onderzocht moeten worden tegen Union, KVSK en Luik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties