Mpenza vrijgesproken

Mpenza vrijgesproken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de voetbalbond is de zaak-Mpenza gesloten. De aanvaller van Standard krijgt een blaam om toch een voorbeeld te stellen naar de jeugd toe. Standard en Gent krijgen respectievelijk een boete van 1.250 en 250 euro. Luciano D'Onofria is volledig vrijgesproken nadat hij zijn excuses voor zijn wangedrag had aangeboden. D'Onofrio kon overigens toch geen sanctie worden opgelegd omdat hij geen lid is van de voetbalbond.

Standard was er vooraf niet gerust in en trachtte tot twee maal toe de zitting uit te stellen. De smet die de naam Mpenza kon krijgen zou een eventuele transfer (Hamburg?, Bremen?) in de weg kunnen staan. Het verzoek van Standard om Gent-manager Louwagie te laten getuigen werd naast zich neergelegd. Het comité weigerde ook de zitting uit te stellen omwille van de afwezigheid van scheidsrechter Joeri Van de Velde.

Tegen Emile Mpenza waren er te weinig bewijzen om hem een straf op te leggen. Hij gaf achteraf toe schade toegebracht te hebben aan een deur in het Jules Ottenstadion. Maar gisteren bleek het volgens de spits om een een andere deur te gaan. een dom misverstand volgens Mpenza. De (voorlopig) ex-Rode Duivel kon opgelucht ademhalen. Het tegendeel kon niet bewezen worden. Al heeft de flamboyante spits nergens spijt van.

Voor de voetbalbond is de kous af. Maar bij het Gentse parket en Ministerie van Binnenlandse zaken lopen nog enkele proces-verbalen aangaande de wedstrijd tussen AA Gent en Standard Luik.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties