Kortrijk, Cappellen & Luik vrijgesproken

Kortrijk, Cappellen & Luik vrijgesproken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De klacht van KV Turnhout tegen KV Kortrijk i.v.m. de licentie van Elias werd onontvankelijk beschouwd omdat zij een klacht indienden tegen Kortrijk i.v.m. de licentie van Elias. Maar aangezien hij geen niet-amateur is, was de klacht niet ontvankelijk. Maar nu gaat Turnhout met die klacht naar de commissie voor het statuut van de speler, waar moet worden onderzocht of de speler in kwestie wel degelijk een amateur is. Ondertussen heeft Kortrijk nieuwe stukken aan dat dossier toegevoegd, en voelt het zich veilig in die zaak. Ook deze zaak lijkt dus nog niet van de baan.

Advocaat Pascal Engels (Cappellen) en de advocaten van Waasland (derde partij) hebben het sportcomité ervan kunnen overtuigen dat Cappellen in orde is naar de geest van het bondsreglement. Dit wil zeggen dat Devic over alle nodige documenten beschikte om een licentie te bezitten, maar Cappellen FC vergat enkel deze licentie te bekrachtigen bij de bond. De speler vertoeft ook al meerdere jaren in ons land, werkte hier al en was dus volledig in orde met zijn statuut. Het betreft dus enkel een administratieve fout.

Bovendien staat in het reglement dat er een puntenstraf KAN toegepast worden en dat dit dus verrevan een verplichting is voor het sportcomité. Cappellen FC kreeg wel een geldboete van 3400 euro.

Als Nieuwkerken en Meldert tevens kunnen aantonen dat ook hun spelers met alle papieren in orde zijn, lijkt het dus een volledige nulopertaie te gaan worden.

De zaak KV Mechelen - Nieuwkerken is naar een latere datum verplaatst

En tenslotte is de klacht van Doornik tegen Luik in derde B geklasseerd zonder verder gevolg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties