Vandaag valt beslissing derde B

Vandaag valt beslissing derde B
Foto: © SC

Wie kampioen wordt en wie zal deelnemen aan de eindronde? Op deze vragen krijgen we vanmiddag een antwoord. Eerder werd de klacht van OHL tegen Union naar vandaag verschoven.

Wint OH Leuven de klacht dan kan Union de punten verliezen van de wedstrijden waarin Kinkela meegespeeld heeft. Kinkela zou nl. niet over een spelerslicentie beschikken. Leuven hoopt zo twee punten bij te krijgen en alsnog kampioen te worden. In dit geval spelen Bocholt, Union en Walhain de eindronde en valt United uit de boot.

Er is echter nog een reële kans dat Union zijn punten verliest maar dat de tegenstrevers geen punten bij krijgen. Er zou namelijk een precedent geschapen zijn enkele jaren terug. Hierdoor zou United kampioen worden. Ook dan spelen Bocholt, Union en Walhain de eindronde.

Er is ook nog de mogelijkheid dat Union (naar analogie met de uitspraken van vorige week) veroordeeld wordt maar geen puntenverlies lijdt. Dan spelen Bocholt, Walhain en United de eindronde.

Hoe dan ook is er nog steeds de mogelijkheid voor de betrokken clubs om in beroep te gaan. Wanneer de eindronde dus van start gaat, is nog erg onduidelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties