Planning eindronde

Planning eindronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als alles blijft zoals het nu is dan zijn volgende datums de dagen waaop gespeeld zal worden in de eindronde van derde klasse. De loting zal maandag gebeuren.

1ste ronde op donderdag 27/5 en op zondag 30/05.
2de ronde op donderdag 3 juni en zondag 6 juni.
De finale wordt gespeeld op donderdag 10 juni. Het aanvangsuur wordt maandagavond bekend gemaakt. De finale wordt gespeeld op een nog te bepalen neutraal terrein.

Voor verschillende clubs is het verschuiven van de einronde een zeer slechte zaak zo ook voor KVSK United. Want op het tijdstip dat de eindronde begint lopen normaal de spelerscontracten af. En zij die het hunne niet verlengd hebben, zitten allicht met hun hoofd al elders. 'Wij hebben met spelers dus nieuwe afspraken moeten maken,' aldus voorzitter Paul Cremers. 'Maar de ellende is dat we niet meer iedereen kunnen mobiliseren. Sommige jongens hebben in die periode hun vakantie geboekt, anderen zitten volop in de examen. We zullen dus met een noodploeg van start moeten gaan. Als de bond een beetje begripvol is, zou ze de deelnemende clubs eigenlijk de toelating moeten geven om hun nieuw aangeworven spelers al in te schakelen. Maar hoewel het hier om een duidelijk geval van overmacht gaat, reken ik er niet op.' (hbvl)

Bij Kortrijk hebben ze minder problemen. In een gesprek met Manu Ferrera zegt de sportief directeur dat hij van alle spelers de garantie heeft gekregen dat zij de eindronde met KV Kortrijk zullen spelen, ook de huurspelers uit eerste klasse.'Het is niet voor iedereen gemakkelijk, maar iedereen heeft wel toegezegd', aldus Ferrera. 'Ook Dimbala, Demets en Rivenet. Voor Rivenet is het nochtans een probleem, want zijn reis was al geboekt en hij moet op 1 juli weer de training hervatten. Maar hij zal zijn reis nog verplaatsen naar het einde van juni. De spelers hadden maar een contract tot 15 mei, maar ze blijven wel allemaal aangesloten tot 30 juni. Ze zullen er ook allemaal bij zijn.' (website kvk)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties