Klaar voor thriller van formaat

Klaar voor thriller van formaat
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor spanning moet je vanavond in het Albertpark of op Schiervelde zijn. Oostende-Tubeke en Roeselare-Geel zijn er de affiches van de laatste speeldag van de eindronde en alle vier hebben ze nog kans om te promoveren naar eerste klasse.

Eén ploeg moet naar niemand kijken en dat is SV Roeselare. Winnen tegen Geel en de promotie is een feit. Maar simpel is dat niet: Geel maakt ook nog kans en de druk om te moeten winnen kan schrik in de ploeg van Dennis Van Wijk doen sluipen. Voor Oostende en Tubeke is de opdracht ook duidelijk: winnen. En hopen dat Geel punten afsnoept van Roeselare. Ook Geel zelf heeft dus nog een waterkansje. Spelen Oostende en Tubeke gelijk en winnen de mannen van Peter Maes op Roeselare, dan zijn ze in de Antwerpse Zuiderkempen aan het feest.

Uit de West-Vlaamse kampen komen alvast berichten vol vertrouwen. 'Wij zijn beter dan Tubeke', weet de hoofdsponsor van KV Oostende, Franklin Sleuyter. Hij gaf zondag in Geel trainer Gilbert Bodart de opdracht om bij 4-2 niet te gaan voor een gelijkmaker. 'Dan heeft Geel ook nog kans en gaan ze voor de zege in Roeselare.' Oostende verloor uiteindelijk met 4-3. Nog in opdracht van Sleuyter weert Bodart vanavond Alex Lecomte en Bob Cousin uit de kern. De twee Fransmannen zijn de topscorers bij de kustjongens en staan in de belangstelling van eersteklassers, maar toonden onvoldoende inzet in de nacompetitie. Het Albertpark kan 7.500 toeschouwers aan; 'maar aan kabeljauw kan je geen tickets verkopen', is een bekende uitspraak van voorzitter Eddy Vergeylen. Toch zullen vanavond duizenden fans de kustploeg steunen.

Of Schiervelde zal vollopen vanavond voor Roeselare-Geel, dat weten we niet. Geruchten als zou SV Roeselare niet willen overgaan, lachen ze weg bij de fusieclub. Eerst en vooral is het gemeentelijk stadion, dat 8.800 man kan herbergen, mits een aantal aanpassingen klaar voor eerste klasse. En ook financieel zit het goed. De industrie, waar in de regio geen gebrek aan is, wacht om op de kar te springen tot SV Roeselare promoveert. Verder zit de ploeg met veel jong talent en met trainer Van Wijk hebben ze natuurlijk een trainer met ervaring.

En hoe zit het bij Tubeke en Geel? Menig tv-kijker kon kort voor de eindronde zijn lach niet onderdrukken, toen de nieuwe sportief manager van AFC Tubeke, Enzo Scifo, zijn droom over eerste klasse uitsprak, terwijl hij voor een provinciale omheining stond van het Stade Leburton. Maar dat is het enige minpunt aan de Waalse ploeg, die bezig is aan een nieuw sportcomplex dat wel pas tegen mei volgend jaar zal klaar zijn. 'Geen nood, we vinden onderdak bij La Louvière. In 2005 moeten we over een stadion beschikken voor 8.000 toeschouwers', aldus voorzitter Raymond Langendries. Hij is een groot pluspunt voor de club. Als ex-Kamervoorzitter, senator en burgemeester krijgt hij volop de steun van de Waalse politiek. En de pr-man van Tubize is de presentator van Match 1 op RTBF. Aan mediabelangstelling zal er dus ook geen gebrek zijn. Bij promotie moet er zeker versterking komen, maar daarvoor zal Enzo Scifo zijn connecties wel aanspreken.

Verbroedering Geel proefde net als KVO al eens van eerste klasse, maar ook voor de Kempense club was het een grote ontnuchtering. Schulden wil de club niet meer maken en het budget serieus verhogen zit er ook niet in, als je weet dat ze tegen Westerlo, Lierse en Mechelen moet concurreren om sponsors binnen te rijven. Maar buiten het financiële obstakel, zit het wel goed. Het stadion De Leunen is rijp voor eerste klasse. Ze kreeg ook de meeste supporters uit tweede klasse over de vloer dit seizoen en de jonge groep van Peter Maes heeft nog een mooie groeimarge.

Programma

SV Roeselare- Verbroerdering Geel, 20u - Scheidrechter Gumienny
KV Oostende - AFC Tubeke, 20 u - Scheidsrechter Verbist

Stand:

1. Roeselare 5 2 1 2 5 4 8
2. Tubeke 5 2 1 2 9 8 8
3. Geel 5 2 3 0 9 10 6
4. Oostende 5 2 3 0 7 8 6
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties