Derde ronde Beker van Belgie

Guillaume Belaey

SV Jabbeke - Sinaai Girls 0-2
Voor de verplaatsing naar SV Jabbeke in het kader van de derde ronde Beker van Belgie ontbraken wegens kwetsuur Lieselot Debruyn, An Vanbroeck en Soetkin Vervliet. Sarah Demeersman was op reis. Bij de jeugdige thuisploeg stonden ex-Oostendespeelsters An Van Hoornweder en Jamrozy Marzina (beide 39 jaar) in de basis.
Sinaai had meer moeite dan verwacht met de stevige West-Vlaamse verdediging die weigerden uit hun defensie stelling te komen. Reden waarom Sinaai-doelvrouw Caroline Haegens kon toezien haar ploeg meestal op Jabbeekse helft vertoefde.

Na 20 minuten vond Angelique Dewulf, op aangeven van Martine De Witte, toch een opening en knalde onder de thuisdoelvrouw binnen (0-1).Even later keilde een listige lob van Dewulf net over de lat.
Onmiddellijk na rust werd de wedstrijd beslist. Aanvankelijk werd handsspel in de ,,16' niet bestraft hoewel een minuut later de bal toch op de stip kwam nadat Angelique Dewulf was neergehaald. Aanvoerster Sarina Heirbaut klaarde koel de klus (0-2).

Wedstrijd meteen gespeeld en tevens uitkijken wat er nog kon bijkomen. Sinaai kreeg nog kansen maar scoren bleef uit. In de slotfase kwamen Tine Audenaert en Joke De Backer in voor Martine De Witte en Eline Vanoverloop. Volgende zaterdag start de kompetitie met een thuismatch tegen Stand. Luik. De Wase ploeg hoopt enkele geblesseerde basispionnen te recupereren. (Bron: Marcel Van Cauwenberghe-Sinaai Girls)