Club verplettert AA Gent

Stefaan Allemeersch

Club mocht de tweede speeldag afsluiten tegen het AA Gent van Georges
Leekens. Brugge startte met Victor, Stoica en Cornelis in de basis ten nadele van Lange, Englebert en Rozehnal. Club startte sterk tegen Gent met een paar kleine kansen. Na een kwartier viel Sandy Martens al uit met een zware enkelblessure. Zo viel het tactische plan van Georges Leekens in het water. Nog geen minuut na de wissel scoorde Balaban zijn tweede doelpunt. Daarna ging Club rustig op zoek naar een volgende treffer, zodat juist voor de rust Verheyen de bal kon induwen na een schot van Cornelis. De spanning was na de rust dus een beetje weg, maar Brugge verloor een beetje de concentratie en Butina had een goede reflex nodig om Gent van de aansluitingstreffer te houden. Toch was het Simons die de 3-0 op het bord zette via strafschop, na een fout op Victor. Bij Gent lukte nadien niets meer en Victor maakte knap de 4-0. In blessuretijd maakte Cornelis er nog een forfait score van met een prachtige lob.

Na de zware nederlaag deze week in Donetsk, speelde Club deze keer heel sterk. Stoica was heel bedrijvig op het middenveld, Cornelis deed zijn werk meer dan behoorlijk op de rechtsachterplaats en Victor was een constante bedreiging voor de Gentse defensie. Bij Gent is er nog veel werk aan de winkel, want over de ganse wedstrijd kregen ze maar 2 kansen. Een scorende spits zal een must zijn, want na 2 speeldagen kon Gent nog geen enkele keer scoren. Nu Martens lange tijd buiten strijd is, zullen Jbari en Cherrad voor de doelpunten moeten zorgen.