Competitie start met topper

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Competitie start met topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf vrijdag 20 augustus 18.45 komt eerste nationale  uit de startblokken. Via oefenwedstrijden en beker van Belgie werden conditie en concept aangescherpt en vastgelegd. In 's lands hoogste klasse staat de partij Eva's Kumtich-RSC Anderlecht  van vrijdag aanstaande borg voor een ,,topduel pursang''. 

De Brussels vice-kampioen krijgen bij de ,,bronzen'' Eva's alvast een tegenstander van formaat te bekampen. Vooral omdat de ingewijden beseffen dat Kumtich wel eens voor de verrassing zou kunnen zorgen in dit kampioenschap 20004-2005. Met het potentieel dat Kumtich aanwierf gekoppeld aan datgene waarmee vorig seizoen knappe resultaten werden behaald staven deze prognose. Met Nadia Dermul haalde Anderlecht één gekende naam binnen. 

Of dit allemaal in deze beginfase  veel verschil kan maken blijft af te wachten. Wellicht kan de ingesteldheid en prille conditie de doorslag geven. Kumtich kan het thuisvoordeel misschien optimaliseren. In ieder geval een  ,,clash'' waar de vrouwenvoetbalfans met aandacht naar uitkijken.

Wie het programma van die eerste speeldag nakijkt stelt vast dat de overige clubs uit de topvijf geen dagdagelijkse klus werd aangeboden. In mindere mate telt deze vaststelling misschien voor landskampioen Rapide Wezemaal dat  op de Zandberg  te gast is VCE Dames Aalst. Eendracht-trainster Saskia  Molly kan meteen haar taktisch geheugen overbrengen naar haar speelsters toe. Feit is dat den ,,Iendracht Oilst'' met Ellen Dooremont een spelbepalende speelster heeft aangeworven terwijl de kundige Marijke De Rouck en Jamie De Roose in staat moeten zijn zich even snel in te burgeren. Maar ondanks alles wordt het moeilijk om de landskampioenen een pad in de korf te zetten.

Stand. Luik gaat in het Waasland op zoek naar de eerste competitiepunten. Bij Sinaai Girls wordt het echter geen sinecure buit te pakken. De Wase thuisploeg onderging in het tussenseizoen weliswaar een metamorfose wegens het verdwijnen van enkele speelsters die vorig seizoen nog furore maakten. Het blijft afwachten hoe offensief en defensief Sinaai zich tegen de vurige Waaltjes uit de slag trekt. Alhoewel want de  rouches verkeren zowat in hetzelfde geval wegens versterkingen uit lagere afdelingen. Twee tegenstanders die allicht met argusogen aan die eerste pârtij zullen beginnen.

Zuid-West-Vlaanderen vorig seizoen knap vierde gefinisht reist naar nieuwkomer Vlimmeren Sport. Vorig week werden Limburgse meisjes nipt uitgeschakeld door Kumtich. De West-Vlaamse club mag zich meteen aan een meer dan degelijke thuisploeg verwachten.

DV Borgloon, tweede neofiet in het elitaire gezelschap, mag van start gaan in hoogste klasse op eigen veld. Met Zultse VV krijgt de thuisploeg een tegenstander voor de voeten geschoven die sinds vorig seizoen weet hoe het reilt en zeilt in hoogste klasse. Het Lanakense bloed dat werd aangetrokken zal allicht  stevig werk moeten maken om de eergierige Oost-Vlaamse eersteklasser deftig van antwoord te dienen.

Aan de kust wacht Opex Girls Oostende, weinig actief op de transfermarkt, blijkbaar met vertrouwen op de komst van Lentezon Beerse. Met Sarah Glazemaekers (knieletsel) verloor de Brabantse club een voorname pion hoewel trainer Paul Lauwereins vooral rekent op de collectieve sterkte van zijn team om punten te sprokkelen aan de kust.

Tussen Oud-Heverlee Leuven en Hewian Girls Lanaken,  vorig seizoen gedegen middenmoters, staat een duel op het menu waarvan de uitslag in theorie onvoorspelbaar is. Beide clubs zorgden voor versterkingen en lieten tot nu toe, vooral in de beker van Belgie, een knappe indruk na. Het scorevermogen  en defensieve collectiviteit zorgde vooral voor reflectie. Wegens thuisvoordeel licht voordeel voor OHL maar dan zullen Ils Goris-Inge Wuyts-Nathalie Junius  oordeelkundig moeten te werk gaan om het stevige Lanakense bolwerk klein  te krijgen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties