Zenit, Gençler en Partizan door

Anthony Van der Planken

Het Russische Zenit Sint-Petersburg deed perfect wat het moest doen in de terugwedstrijd van de tweede voorronde van de UEFA-Beker. Zenit klopte thuis het Oostenrijkse SV Pasching met 2-0 nadat het in Oostenrijk met 3-1 had verloren. De eindstand stond al na twintig minuten op de bordjes. Viestitsa en Kerzakov kroonden zich met elk een goal tot helden van de avond.

Gençlerbirligi kende op bezoek bij NK Rijeka veel geluk. De Turkse bekerspecialist kroonde zich vorig seizoen tot één van de revelaties van de UEFA-Beker, maar vandaag ging men wel bijna onderuit in Kroatië. Thuis won Gençler nog met 1-0. Die marge was in Rijeka al na een klein kwartier verdwenen dankzij een goal van Erceg. Erceg scoorde iets na het half uur zelfs de 2-0. In blessuretijd kon Boral echter nog tegenprikken, zodat Gençler ontsnapte aan een blammage. Filip Daems maakt straks dus alsnog zijn opwachting in de eerste ronde van de UEFA-Beker.

Ook Partizan Belgrado had het absoluut niet makkelijk. De Servo-Montenegrijnen waren vorig jaar nog actief in de Champions League, maar moeten zich dit jaar tevreden stelen met UEFA-Bekervoetbal. Thuis won men met 1-0 van Otelul Galati. Radonjic scoorde tegen de Roemenen de enige treffer vna de wedstrijd. Partizan speelde eerder scoreloos gelijk in Galati.

CSKA Sofia had dan weer verlengingen nodig tegen Omonia Nicosia. Net als veel andere ploegen kon CSKA pas in de blessuretijd aan een blammage ontsnappen. De Bulgaren stonden immers lang 0-1 achter tegen de lilliputter uit Cyprus. Eerder werd het al 1-1 in Nicosia. Stepanovich scoorde 78 minuten de 0-1 voor Omonia. Diep in blessuretijd scoorde Mudziri de gelijkmaker, zodat CSKA toch nog een herkansing kreeg in de verlengingen. Het faalde niet, want het scoorde uiteindelijk nog twee keer. Sakaliev en Kazourof waren de gevierde mannen.

Servette Genève werd uitgeschakeld door het Hongaarse Újpest. Na de 3-1 in Hongarije verloor men thuis met 0-2. De beslissing viel pas in de laatste tien minuten, toen Bükszegi en Feczesin elk nog een goaltje scoorden.