Het veld is de Senaat niet

Olivier Niclaus
| 0 reacties
Het veld is de Senaat niet
Foto: © SC

Sint -Truiden is in het nieuwe voetbalseizoen heel slecht van start gegaan. Na vier speeldagen zijn de Limburgers, samen met KV Oostende, de dragers van de rode lantaarn. Wilmots & co op een troosteloze 18de plaats dus, met slechts één schamel puntje. 

In het tussenseizoen werd Marc Wilmots nochtans met grote trom als nieuwe bezieler aangetrokken. Hij werd aangesteld als "sportief manager" en mocht, naast het coachen zelf, zijn eigen ploeg samenstellen. Daartoe verkreeg hij een (beperkt) budget waarmee 'Das Kampfschwein" zijn ding mocht doen. Maar een goed speler is nog geen goed trainer en manager, of trekken we deze conclusie te vroeg op het seizoen?

In ieder geval draait het momenteel vierkant bij de kanaries. Ook afgelopen weekend, in de thuiswedstrijd tegen Beveren, zagen de supporters geen vloeiende acties op de mat. Aan nieuwkomers nochtans geen gebrek. Diabaté, Kimoto, Piana, Diawara, Mamoun, Hajnal en Ipoua stonden allemaal aan de aftrap van het eens zo Haspengouwse St.-Truiden. Ook zij konden de bakens echter niet verzetten. Integendeel, Wilmots sprak zich reeds negatief uit onder enkele nieuwkomers. "De prestaties van Mamoun en Piana zijn niet goed genoeg". Daarom haalde de senator goede vriend Michaël Goossens naar Staaien. De vraag is echter of de bij het Oostenrijkse AK Graz overbodige spits nog in staat is te schitteren op de Belgische velden. Goossens maakte tussen 1990 en 1996 het mooie weer bij Standard, maar vanaf zijn vertrek naar het buitenland werd het windstil rond de eens zo getalenteerde spits.

Trainer Wilmots kan wel nog op heel wat krediet rekenen, maar het zal de STVV-top pijn doen te zien hoe Wilmots het transfergeld niet optimaal heeft benut. Vooral Wilmots uitspraak "Ik mis karakter in mijn ploeg", strooit nog meer zout in de wonde. STVV heeft gedurende haar hele geschiedenis altijd met 'eigen' jongens gewerkt die elke week vol overgave lijf en leden riskeerden uit liefde voor hun club. Wilmots brak echter met deze eeuwenoude Staaiense traditie en bracht talloze onbekende buitenlanders naar Limburg. Hopelijk volgen voor de ex-speler van ondermeer Standard en Schalke snel enkele overwinningen en goede prestaties. Anders zou men op Staaien wel eens snel heimwee kunnen krijgen naar de immer bescheiden en onderschatte Jacky Matthijsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties