Eerste overwinning voor de Magpies

Luc Goderis

Newcastle begon fel aan de wedstrijd.  Al in de derde minuut claimden de Magpies een penalty, na een fout van Matteo op Bowyer, maar Dermot Gallacher liet ondanks hevig protest verder spelen.  Graeme Souness, die vijf dagen terug Blackburn verliet om manager te worden in St. James' Park, zag vanop de tribune hoe Garry Flitcroft een indraaiende hoekschop van Laurent Robert in eigen doel devieerde.  Newcastle, dat de partij helemaal naar zich toe trok, zag in de eerste helft een vrije trap van Robert net naast gaan en maakte opnieuw aanspraak op een strafschop na een fout van Morten Gamst Pedersen op Lee Bowyer.  Nog voor half-time kon Alan Shearer een cross van Craig Bellamy in doel koppen.  Het was Shearer's eerste doelpunt uit 'open-play' dit seizoen.  Met de 2-0 op het bord kwam Blackburn wat meer in de wedstrijd.  Een levendige Brett Emerton zag een schot maar net overgaan en Jonathan Stead zag een kans gestopt door Shay Given.  In het slot van de wedstrijd kon O'Brien de score nog opdrijven.  Newcastle Utd 3   Blackburn Rovers 0.

Newcastle : Given, Carr, O'Brien, Hughes, Elliott, Dyer (Milner 88), Jenas, Bowyer, Robert (N'Zogbia 90'), Shearer, Bellamy (Ameobi 77').

Blackburn : Friedel, Neill, Short, Matteo, Gray, Emerton (Bothroyd 78'), Flitcroft, Ferguson, Pedersen (Douglas 45'), Dickov, Stead.

Doelpunten : Flitcroft (og 9'), Shearer (16'), O'Brien (83')